AWD E39

18 Gru 2014, 14:08

Witam,
Czy jest możliwa zmiana napędu na AWD w BMW E39 i ile taki zabieg może kosztować?
Barumek
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 10 1994
Auto: Nie mam

18 Gru 2014, 14:17

Nie za bardzo, a jak już to bardzo drogo i kupa rzeźby, bez sensu. Nie wychodziły fabrycznie awd E39. Poza tym co ma to mieć na celu? :shock:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

18 Gru 2014, 14:49

Myślę o tuningu tego auta, zakucie i uturbienie silnika R6. Moc chciałbym uzyskać na pewno większą niż 500hp a przy napędzie na sam tył będzie brakować trakcji a mi chodzi o jak najlepsze przyśpieszenie a nie auto do driftu. Jestem na etapie zbierania pieniążków i powoli chciałem sobie wszystko zacząć kalkulować stąd też te pytanie. Mógłbym co prawda kupić Audi quattro czy golfa ale chciałbym, żeby auto też się prezentowało.
Barumek
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 10 1994
Auto: Nie mam

18 Gru 2014, 14:57

jest jedno bmw które ma to wszytko :mrgreen:
525ix
tylko znaleźć zadbaną sztukę to istna masakra
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

18 Gru 2014, 15:13

Nie było wersji x w E39. Była w E34.

Zatem skup się na budzie E34 albo po prostu załóż porządny laczek z tyłu do tego szpera i na suchej równej nawierzchni trakcja się znajdzie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

18 Gru 2014, 21:32

Barumek napisał(a):Myślę o tuningu tego auta, zakucie i uturbienie silnika R6. Moc chciałbym uzyskać na pewno większą niż 500hp a przy napędzie na sam tył będzie brakować trakcji a mi chodzi o jak najlepsze przyśpieszenie a nie auto do driftu. Jestem na etapie zbierania pieniążków i powoli chciałem sobie wszystko zacząć kalkulować stąd też te pytanie. Mógłbym co prawda kupić Audi quattro czy golfa ale chciałbym, żeby auto też się prezentowało.

Nie wyważaj otwartych drzwi bo jak zakończysz przygodę z samodzielnym składaniem awd to okaże się że wyjdzie x2 np: evo9 które i tak po modach raczej zmiażdży składaka.

Tak na szybko i drogowo polecę Ci audi s4 lub jak masz kaskę rs4 b5 albo też jak masz kaskę ale bardziej ekstremalnie :D evo7-9.

Zaletą tych aut jest podatność na mody oraz wytrzymałe napędy... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe