REKLAMA
Witam, szukam samochodu do około 60-80k. Rocznie samochodem robię okolice 10k km więc raczej celuje w stronę PB (takim też teraz jeżdzę). Koniecznie chciałbym napęd na 4 koła lub na tył, conajmniej 200 koni i w automacie. Z racji kilometrów jakie robię nie zależy mi jakoś mocno na spalaniu, natomiast wolałbym, żeby nie paliło po 20l w mieście. Co do silnika - raczej jestem fanem uturbionych benzyn, wolnossaki średnio mi podeszły, chyba że jakieś większe pojemności. Chciałbym kupić coś w miarę młodego (tzn nie 20 letnie samochody premium, raczej taki max to 10 lat). Aktualnie z samochodów, nad którymi się zastanawiam:
1. Hyundai Genesis coupe BK2 (2013+) 2.0t - podoba mi się, z tego co wiem to niezbyt awaryjny samochód, natomiast dostępność samochodów jak i części jest dość znikoma
2. Audi A3/A5 - całkiem mi się podobają, natomiast benzynowe silniki nie są zbyt udane z tego co wiem
3. Lexus IS III 200t - ale tutaj nie bardzo wiem, czy w tym budżecie znajdzie się coś sensownego
4. BMW f30 328i - tutaj poczytałem trochę i silniki potrafią być kapryśne, wada pompy olejowej
Co do serwisowania - proste czynności potrafię zrobić sam, szukam raczej czegoś w miarę sprawdzonego i bezawaryjnego w miarę możliwości. Mogę prosić o jakieś porady czy moje typy są w miarę sensowne, ewentualnie macie jakieś inne ciekawe samochody do polecenia?