AXA chce inspekcji zdalnej, legit?

27 Lut 2021, 19:00

Zamówiłem przez internet za pośrednictwem mBanku ubezpieczenie AC+OC i za nie zapłaciłem. Przyszedł zaraz po tym sms od AXA z informacją o inspekcji polegającej na wykonaniu przeze mnie zdjęć samochodu za pomocą aplikacji do pobrania z strony www.audanet.pl .

Chciałbym się upewnić, czy jest to legitne. Prawdopodobnie jest, ale średnio mi się widzi wchodzenie w ciemno na stronę, którą nie znam, by instalować tajemniczą aplikację.
MaderLevap
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 11 2001
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Fiat Panda
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2016

28 Lut 2021, 13:21

Zadzwoń do AXA i po prostu zapytaj. Kolejna rzecz- dlaczego masz to robić przez jakąś aplikację? Powiedź od razu, że nic nie będziesz ściągał, bo zdjęcia możesz zrobić smartfonem, aparatem i wysłać mailowo.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Renault Kangoo Z.E. - elektryczny samochód użytkowy
    Zaprezentowane po raz pierwszy na Salonie Samochodowym w Hanowerze w 2010 roku, a następnie w wersji Maxi na Salonie w Genewie w 2011 roku Renault Kangoo Z.E. Trafiło do sieci sprzedaży w Polsce we wrześniu 2012 roku. Model ...