B4 vs E36

25 Lut 2011, 21:03

Mam kumpla co po 3 zł kupuje ON ze Statoila, wiec nie wiadomo jakie ma dojścia autor tematu.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

25 Lut 2011, 21:34

Niezagłębiałem się szczerze w tecnikę wczesnych jtd i hdi oparłem się bardziej na współcześnie obowiązujących trendach więc przepraszam za ten błąd.
A co do paliwa wiadomo, że jak podjedziesz i prosto ze stacji tankujesz a faktura idzie na kogo innego to może być i nowy mercedes ale częściej to paliwo spuszczane z maszyn, ciężarówek itp więc do tego typu akcji najlepszy byłby silnik SDI
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

25 Lut 2011, 22:30

Moja ropka po 3/litra jest z Lotosu :) więc zła chyba nie jest. Ale denerwuje mnie dźwiek silnika. A co sądzicie o benzynce z Lukoila ? bo mam znajomego co jeździ do rosji i sprzedaje taka benzynkę po 3.6/litra Wiec co mi radzicie benzyna czy diesel? przebieg około 7-8 tyś rocznie
A co do paliwka to mamy w firmie na bazie włąsny dystrybutor który zalewany jest paliwem lotos :) I Szef pozwala nam tankować po cenie po jakiej on kupuje :)
Młody Kierownik
Nowicjusz

Miejscowość: Gdynia :)

26 Lut 2011, 02:08

No to problemu żadnego nie ma, w twoim przypadku przebieg nie ma znaczenia i tak się opłaca. Na twoim paliwie i CR i PD pójdzie przecie przecie to nie jest przefiltrowany opałowy. Porozglądaj się za 406, Mareą lub Passat B4( i temu podobne) będą ci służyć wystrzegaj się aut nietypowych do których mechanik jest drogi.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

26 Lut 2011, 09:18

No dzięki wam wszystkim za odpowiedzi :) Jak coś znajde zaraz dam linka i powiecie co sądzicie :)
Młody Kierownik
Nowicjusz

26 Lut 2011, 13:25

Jak dobrze poszuka to może znajdzie A4 z 96 roku 1.6 benzyna . Zawsze to nowsza konstrukcja .Opłaty też nie będą aż tak wysokie.za 7-8 tys można taką kupić
Pozdrawiam
pperzok
Nowicjusz

Miejscowość: Opolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie podróżować w ciąży?
    Kobiety spodziewające się dziecka powinny wiedzieć, jak bezpiecznie podróżować zarówno za kierownicą, jak i na fotelu pasażera. Jak więc podróżować bezpiecznie w ciąży? Oto nasze wskazówki: Pasy ...

26 Lut 2011, 19:56

A nie uzyskałem odpowiedzi czy benzynka z lukoilu jest dobra :)
Młody Kierownik
Nowicjusz

26 Lut 2011, 21:05

Wszędzie jest taka sama przecież rafinerie są tylko dwie z których się zaopatrują. Nie ma różnicy. Dla takiego silnika czy parametry paliwa odbiegną o te 5% w górę czy w dół. Jak by to było na CR to wtedy można by było się nad tym rozczulać.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok