Baba kupuje auto - potrzebuje pomocy ;)

16 Cze 2010, 15:17

[quote="Migi60"][quote="Kubuch"]Signum nie jest czasem 4 osobowy?[/quote]
Nie-Signum to samochod 5 osobowy...[/quote]
nie p***dol jak nie wiesz, Kubuch ma racje
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

16 Cze 2010, 16:04

Volvo napisał(a):
Migi60 napisał(a):
Kubuch napisał(a):Signum nie jest czasem 4 osobowy?

Nie-Signum to samochod 5 osobowy...

nie p***dol jak nie wiesz, Kubuch ma racje

uuuuhhhuuuu
po pierwsze nie przeklinaj
po drugie signum jest 5 osobowy
Wasze watpliwosci wynikaja ze w gazetkach zawsze byla pokazywana bogatsza wersja z panelem w kanapie z tylu a'la bmw 7/phaeton
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
http://www.netcarshow.com/vauxhall/2005-signum/
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

16 Cze 2010, 17:10

Tak, Signum jest 5 osobowy. Nie ma po prostu tylnej kanapy tylko jakby wydzielone fotele z tyłu, które równiez można regulować - przód - tył itd, jest na prawdę komfortowy dla pasazerów z tyłu. W niektórych wersjach jest pomiędzy panel - do którego się montuje np lodówkę samochodową (podobne rozwiązanie widziałam w Lagunie), ale w wersjach "standardowych" jest tam normalny "łącznik" i można siedzieć... Auto się rejestruje normalnie jako 5 osobowe.
Katja
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocek

16 Cze 2010, 19:21

Volvo napisał(a):nie p***dol jak nie wiesz, Kubuch ma racje

Przyjacielu jak nie masz zielonego pojęcia o tym samochodzie to nie zabieraj głosu
Chyba ze nabijasz sobie w ten sposób ilośc postów... :!: :!:

[ Dodano: Sro Cze 16, 2010 19:23 ]
Ps.A tak na marginesie.Słyszałes w zyciu takie słowo jak-przepraszam... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

17 Cze 2010, 07:35

Czyli do jakich wniosków doszliśmy..?
Jakie auto będziesz chciała dla siebie znalezc..? :smile:

Tak jak napisałem wcześniej ,może silnik 1,9 CDTI..? Wersja 150 KM,bo... jak piszesz nie masz zniżek w OC... Nadal optuję za Vectrą w kombi. :smile:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

17 Cze 2010, 17:04

artur73 napisał(a):Czyli do jakich wniosków doszliśmy..?
Jakie auto będziesz chciała dla siebie znalezc..? :smile:

Tak jak napisałem wcześniej ,może silnik 1,9 CDTI..? Wersja 150 KM,bo... jak piszesz nie masz zniżek w OC... Nadal optuję za Vectrą w kombi. :smile:

Skłaniam się do mojego pierwszego pomysłu, czyli Signum on ma silnik 1.9 CDTI albo 2.2

Ale pojawiła się nowa opcja Volvo V40 w kombi... 2002/2003
Katja
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fiat 500 - samochód do miasta
    Włoska propozycja ma w 2019 roku ponad 13-procentowy udział w rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 roku zarejestrowano 756 samochodów. Fiat 500 to odpowiedź na potrzeby osób poszukujących aut, które wyróżniają ...

17 Cze 2010, 17:13

2.2 nie ma co brać, osiągi gorsze od 1.9, spalanie prawie jak w 3.0 a różnica w OC też niewielka. Jeśli chcesz zaoszczędzić na OC i spalaniu to 1.9 ;)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

17 Cze 2010, 20:23

Kierunkowskaz napisał(a):2.2 nie ma co brać, osiągi gorsze od 1.9, spalanie prawie jak w 3.0 a różnica w OC też niewielka. Jeśli chcesz zaoszczędzić na OC i spalaniu to 1.9 ;)

Tyle, że w przypadku 1.9cdti cudem będzie znalezienie dobrego egzemplarza za 27 tysięcy.
Inaczej sam bym wybrał właśnie tę jednostkę :)
unknownman
Początkujący

Miejscowość: Lublin

20 Cze 2010, 09:34

Oj Panowie, teraz napatrzyłam się znowu na Mazdy 6 - no to auto ma taką stylistykę, że nie da się odwrócić wzroku... rocznik 2003 a dizajn dorównujący autom które wychodzą w 2007-08 roku.... zakochuje się w tym aucie... ale tyle się słyszy, że niby nie awaryjne ale jak coś padnie to sie buli kupe kasy za pierdoły ( a pamiętajcie, że użytkuje opla, który znowu jest w tej kwestii śmiesznie tanie)

No ale dobra, załózmy że się decyduje na Mazde, to jaka lepiej 1.8 - 120KM benzyna, czy 2.0 diesel? Zauważyłam, że no oczywiście benzyny są tańsze w zakupie (co by mi odpowiadało, a jeśli różnica w spalaniu nie jest jakaś znacząca, to nie ma się co napinać aż tak na diesla), no i w razie W, naprawy i awarie w benzyniakach też są przewaznie łajtwiejsze do przetrawienia dla portfela ;)

Jazda po mieście sporadycznie, do centrum handlowego, do lekarza itp do pracy nie muszę jeździć autem, za to na trasy jeżdżę dość często - co tydzień, co dwa, i to dystanse od 150 do nawet 500 km, także troche tego jest.
Katja
Nowicjusz

20 Cze 2010, 10:03

Katja napisał(a):Oj Panowie, teraz napatrzyłam się znowu na Mazdy 6 - no to auto ma taką stylistykę, że nie da się odwrócić wzroku... rocznik 2003 a dizajn dorównujący autom które wychodzą w 2007-08 roku.... zakochuje się w tym aucie... ale tyle się słyszy, że niby nie awaryjne ale jak coś padnie to sie buli kupe kasy za pierdoły ( a pamiętajcie, że użytkuje opla, który znowu jest w tej kwestii śmiesznie tanie)

No ale dobra, załózmy że się decyduje na Mazde, to jaka lepiej 1.8 - 120KM benzyna, czy 2.0 diesel? Zauważyłam, że no oczywiście benzyny są tańsze w zakupie (co by mi odpowiadało, a jeśli różnica w spalaniu nie jest jakaś znacząca, to nie ma się co napinać aż tak na diesla), no i w razie W, naprawy i awarie w benzyniakach też są przewaznie łajtwiejsze do przetrawienia dla portfela ;)

Jazda po mieście sporadycznie, do centrum handlowego, do lekarza itp do pracy nie muszę jeździć autem, za to na trasy jeżdżę dość często - co tydzień, co dwa, i to dystanse od 150 do nawet 500 km, także troche tego jest.

Wiem cos o tym :cool:
Mam 6tke z 2007 i w tym co mowisz jest wiele racji. Serwis w ASO dosc koszrtowny. Ostatnio za poduszke olejowa zaplacilem 900 zl. Poza tym auto swietne: dynamiczne i oszczedne, przestronne i ladnie wykoncozne.
[url=http://www.imagebanana.com/][img]
jak tego nie lubic?
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

20 Cze 2010, 10:10

No serwis w ASO to już w ogóle inna bajka... ale chyba zamienniki są i można to robic normalnie u mechaników??
Ja za rozrząd w Oplu - w serwisie Opla - byłam za granicą, nie znałam mechanika zadnego nic totalnie, zaplaciłam 1400 zł (całość z pompą itd), a u mechaników, bardzo solidnych zresztą, pewnie się zmieszczę w 600-700 zł.
Katja
Nowicjusz