Badania techniczne auta - pomocy

05 Sty 2009, 20:44

mam dosyc powazny problem, dylemat. mam autko dostawcze zarejestrowane w polsce i w polsce mam zrobione badania techniczne. niestety wyjezdzam nim na jakies 6 mcy do holandii i w czasie tego pobytu traca waznosc moje badania techniczne. nie orientujecie sie czy moge te badania przeprowadzic w Holandii i czy pozniej zostana one uznane w polsce czy bede musiala 2 razy robic????? z gory dzieki za odp
kluseczka88
Nowicjusz

06 Sty 2009, 00:15

weszły teraz przepisy, uznające badania techniczne robione za granicą.

Potwierdź to sobie jeszcze na Policji bo to oni kontrolują i spytaj jakie masz mieć dokumenty.

Napisz czego się dowiedziałaś

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

06 Sty 2009, 21:34

Przepraszam, pomyliłem się.

Przepisy dopiero są na tapecie w Radzie Ministrów.

"16 grudnia br. Rada Ministrów przyjęła projekt ustawy o zmianie ustawy Prawo o ruchu drogowym...
W Polsce będzie można zarejestrować samochody używane sprowadzone z Unii Europejskiej, na podstawie badania technicznego przeprowadzonego na terenie UE."

całość tutaj
http://www.mi.gov.pl/2-482be1a920074-1790135-p_2.htm

Czytałem to w grudniu i jakoś tak sobie utrwaliłem, że to wchodzi w życie z 1 stycznia 2009 a to dopiero jest w trakcie prac nad zmianą.

Jeszcze raz przepraszam za wprowadzenie w błąd.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie wchodź na czerwonym świetle!
    Pośpiech, nieuwaga, nieprawidłowa ocena odległości od nadjeżdżającego pojazdu czy zwykła brawura – to wszystko mogą być powody wejścia pieszego na jezdnię przy czerwonym świetle. W takich okolicznościach w zeszłym roku ...