Badanie techniczne

01 Mar 2012, 14:07

Witam :)

Mam pytanko? :)

Byłem na stacji diagnostycznej dokonać przeglądu technicznego, zapłaciłem 100zł, ale nie został mi podbity dowód :( bo okazało się ze mam za bardzo przyciemnione szyby :D
Dali papierek i powiedzieli mi, że mam 14 dni na poprawienie usterki i przyjechanie jeszcze raz i zapłacę 21 zl :(

Oczywiście nie chce ściągać folii z szyb :)

Pytanie jest teraz takie :) czy moge olać sobie te 100zł i pojechać do innej stacji gdzie mi to puszcza? :) :):):

Czy jestem juz w jakiejś bazie ogólnej? czy tylko w tej gdzie robiłem przegląd?
Co sie stanie po tych 14 dniach? kasuja mnie z niej?
sito4ever
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 09 2001

01 Mar 2012, 15:19

sito4ever napisał(a):czy moge olać sobie te 100zł i pojechać do innej stacji gdzie mi to puszcza? :) :):

Oczywiscie ze mozesz...
sito4ever napisał(a):Czy jestem juz w jakiejś bazie ogólnej?
Tak jestes juz w ogólnej tzn.CEP..
sito4ever napisał(a):Co sie stanie po tych 14 dniach? kasuja mnie z niej?
Nie ma takiej opcji.Wpis zostaje...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

01 Mar 2012, 15:47

Ok jestem w bazie... :(

Ale jak pojadę do innej stacji i mnie przepuszczą to zmieniają w tej ogólnej bazie, że przeszedłem już przegląd i nie będzie żadnej wzmianki o tym?
sito4ever
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 09 2001

01 Mar 2012, 23:04

sito4ever napisał(a):Ale jak pojadę do innej stacji i mnie przepuszczą to zmieniają w tej ogólnej bazie, że przeszedłem już przegląd i nie będzie żadnej wzmianki o tym?

Jezeli będą chcieli to wszystko znajda.Kazda SKP z dnia na dzień wysyła raport do CEP.W raporcie tym masz wszystko:dzień,godzina,kto wykonał OBT,wynik itp.Jezeli na jednej masz"bana" i brak poprawki a na drugiej masz wynik pozytywny....Nie daje to nic do myslenia... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

03 Mar 2012, 20:05

Oprócz tego, co napisał Migi60, ja dodam tylko, że chyba nie warto tak cwaniakować z tymi stacjami, ponieważ pierwszy patrol policji, który cię zatrzyma, zabierze ci DR i znowu kłopot - folię trzeba zdemontować albo przy policjantach ( wówczas nie zabiorą dowodu, ale wystawią mandacik ) albo zabierają dowód i trzeba wtedy folię i tak zdemontować, potem trzeba jechac na przegląd i płacić, potem trzeba jechać do WK. A nie jest powiedziane, że policja cię puści - może zakazać dalszej jazdy tym samochodem, bo stwierdzą, ze zagraża on bezpieczeństwu - wówczas albo demontaż na miejscu albo laweta. A mandacik i tak wypiszą.
W razie jakiejś stłuczki bądz wypadku mogą cię uznać za współwinnego, ponieważ mogą stwierdzić, że miałeś ograniczone pole widzenia i jakbyś nie miał takich szyb, to mógłbyś uniknąć jakiejś kolizji.
Gra niewarta świeczki.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    BMW 1602 Electric (1972) - samochód elektryczny
    Począwszy od 1969 r. BMW skonstruowało dwa eksperymentalne pojazdy na podstawie BMW serii 02 w celu przetestowania właściwości napędu elektrycznego w praktyce. Funkcję manualnej skrzyni biegów przejął silnik bocznikowy ...