Bagażnik samochodowy na rower

01 Cze 2009, 09:47

Jak w temacie. Szukam dobrego i nie drogiego bagaznika samochodowego na rower. CZy orientujecie sie moze gdzie moge dostac?? Bede wdzieczny a opinie i namiary.
Ostatnio edytowany przez edek11, 01 Cze 2009, 23:11, edytowano w sumie 1 raz
edek11
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

15 Lis 2009, 17:00

Polecam firme Dakro, u ktorej kupiłem juz 3 bagażniki (każdy na inny samochód)
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

20 Wrz 2019, 08:44

Ja kiedyś kupiłem sobie dobry bagażnik rowerowy na hak. Na rower idealny - nie muszę się martwić o przejazd pod niskimi wiaduktami itp. Jednak czasem brakuje mi możliwości przewiezienia czegoś poza rowerami. Zastanawiam się obecnie nad bagażnikami samochodowymi typu BOX. Doradźcie coś, może macie jakieś własne typy, które są sprawdzone i warte uwagi. Czekam na wasze komentarze. Wątek kontynuuje - nie chciałem zakładać kolejnego tematu :)
GrzesieK478
Obserwowany

20 Wrz 2019, 10:37

Ten temat nie pasuje za bardzo do działu w którym się znajduje bo bagażnik nie jest uatrakcyjnieniem samochodu :) Wracając jednak do tematu @GrzesieK478 nie podałeś jaki masz samochód do którego potrzebujesz takiego bagażnika. To jest bardzo ważna kwestia bo tu chodzi głównie o długość takiego BOXa, szerokość może ma mniejsze znaczenie. Druga kwestia to dopuszczalna ładowność bagażnika dachowego. W instrukcji samochodu znajdziesz jaki maksymalny ciężar możesz przewozić na dachu. To jest bardzo ważne przy wyborze BOXa i trzeba to najpierw sprawdzić.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

05 Cze 2024, 07:07

Hej,
temat mocno wałkowany a mianowicie bagażnik rowerowy na hak.
Jako, że mamy małe mieszkanie, szukam czegoś, co po złożeniu będzie jak najbardziej poręczne i jak najmniejsze.
Na chwilę obecną rozważam Yakima Foldclick i Thule Easyfold.
Przewożone będą dwa rowery XC, full (trek top fuel) i sztywniak, koła 29, łączna waga raczej poniżej 30 kg, trasy do 1000-1200 km.
Rozważałem też Thule Coach, ale jako, że samochód to kombi, chciałbym mieć możliwość złożyć bagażnik, rowerowy, wrzucić go do samochodu i zostawić na cały dzień. Tłumaczę sobie to tym, że zawsze to jakieś zminimalizowanie ryzyka ewentualnej kradzieży/uszkodzenia na parkingu.
Pierwsze pytanie brzmi, czy warto dopłacać do Thule, różnica w cenie to plus-minus 1000 zł.
Drugie pytanie, czy warto kupić bagażnik na 3 rowery (ewentualny trzeci byłby baaaaaardzo sporadycznie przewożony) ale może np. łatwiej będzie je zapinać mając platformę na 3. zamiast 2. rowery? Tutaj nie ma dużych różnic w cenie, stąd biorę pod uwagę kupno platformy na trzy sztuki.
Będzie to pierwszy bagol na hak, do tej pory zawsze woziliśmy je w samochodzie, w związku z czym, będę wdzięczny za każdą, ogólnie najlepiej do zamówienia w sklepie rowerowym https://www.fischer-ebike.pl/ wskazówkę/podpowiedź.
tomczak78
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 04 04 1986
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Circle K zawiesza działalność w Rosji
    Właściciel sieci stacji Circle K, kanadyjska firma Alimentation Couche-Tard Inc. (Couche-Tard), jedna z największych na świecie firm działających w obszarze handlu detalicznego, podjęła decyzję o zawieszaniu działalności ...