Co możemy zrobić dla naszego auta żeby wyglądało lepiej?

24 Lut 2023, 14:24

Jak sprawić żeby nasze ukochane auto wyglądało jeszcze lepiej. Co możemy zmienić, zmodyfikować, jakie są sposoby na takie zmiany? O czym należy pamiętać przy wprowadzanych zmianach?
Co możemy zrobić dla naszego auta żeby wyglądało lepiej?

Jak można uatrakcyjnić samochód

Oto kilka sposobów, jak sprawić by nasz samochód wyglądał lepiej:
  • Czystość i pielęgnacja - regularne mycie i konserwacja karoserii, w tym polerowanie i woskowanie, pozwoli na zachowanie czystości i błysku lakieru. Warto także dbać o wnętrze, odkurzając je i przecierając elementy z tworzyw sztucznych i skóry.
  • Felgi - wymiana oryginalnych felg na nowe, modne lub bardziej agresywne, może wpłynąć na wygląd samochodu. Dobierając felgi, warto zwrócić uwagę na ich rozmiar i typ, aby były zgodne z przepisami oraz rodzajem i charakterem pojazdu.
  • Folie samochodowe - naklejenie folii na karoserię pozwala na uzyskanie oryginalnego i nowoczesnego wyglądu, bez konieczności malowania samochodu. Dostępne są folie w różnych kolorach, wzorach i fakturach, dzięki czemu można stworzyć unikalny styl.
  • Naklejki - naklejenie na samochód naklejek związanych z pasją lub zainteresowaniami, a także sloganów lub logo ulubionej marki, może wyróżnić pojazd i nadać mu charakteru.
  • Oświetlenie - zamontowanie nowych lamp, w tym reflektorów, świateł przeciwmgielnych, świateł do jazdy dziennej czy kierunkowskazów LED, może wpłynąć na wygląd samochodu ale też poprawić jego widoczność na drodze.
  • Spoilery - zamontowanie spoilerów lub dyfuzorów na przednim i tylnym zderzaku, może nadać samochodowi bardziej sportowy wygląd.
  • Tuning - modyfikacja silnika, zawieszenia i układu wydechowego może poprawić osiągi i brzmienie samochodu, ale wymaga większych nakładów finansowych i technicznych.
Warto pamiętać, że każda modyfikacja powinna być dokonywana zgodnie z przepisami prawa, aby samochód był bezpieczny dla kierowcy i innych użytkowników drogi.

Zobaczcie kilka przykładów z galerii na forum.
Co możemy zrobić dla naszego auta żeby wyglądało lepiej? Co możemy zrobić dla naszego auta żeby wyglądało lepiej? Co możemy zrobić dla naszego auta żeby wyglądało lepiej? Co możemy zrobić dla naszego auta żeby wyglądało lepiej? Jakie polecacie modyfikacje które Waszym zdaniem warto zastosować? Być może są jeszcze jakieś które nie zostały wyżej wymienione a są godne zainteresowania :wink:
Moskito
Początkujący

Zdjęcia: 17

24 Lut 2023, 14:55

To Ja może dodam, że bardzo łatwo można przesadzić z rożnymi modyfikacjami i wtedy taki samochód zamiast zyskać na atrakcyjności to zaczyna ją tracić :mrgreen:

Niektórym samochodom faktycznie czasem brakuje niewielkich wizualnych zmian żeby wyglądały dużo lepiej ale są też takie przy których co byśmy nie zrobili to i tak niewiele poprawi :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

28 Lut 2023, 16:19

Nie było folii na szyby :D Przyciemnienie szyb zawsze poprawia sylwetkę (no chyba, że auto zabytkowe). Są jeszcze okleiny do kokpitów imitujące różne materiały
MorphoFilms
Nowicjusz

28 Lut 2023, 20:28

MorphoFilms napisał(a):Nie było folii na szyby :D Przyciemnienie szyb zawsze poprawia sylwetkę
Zależy jeszcze od koloru folii :wink: ale faktycznie Ja uważam że kombi bez przyciemnionych tylnych szyb nie wygląda tak dobrze jak z przyciemnionymi.
MorphoFilms napisał(a):Są jeszcze okleiny do kokpitów imitujące różne materiały
No tu mamy jeszcze coś takiego jak flokowanie czyli pokrywanie w zasadzie dowolnej powierzchni drobnymi włoskami, zwanymi strzyżą lub flokiem. Niektóre elementy wyglądają naprawdę fajnie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

19 Maj 2023, 10:44

Moskito napisał(a):Czystość i pielęgnacja
To podstawa ale fajne są też czasem takie niewielkie naklejki. Pamiętam, że kiedyś Ojciec w maluchu przyklejał paski boczne żeby lepiej wyglądał :) do tego malowało się lusterka boczne w kolorze nadwozia, a nawet i zderzaki :mrgreen: pełen wypas.
Onice0
Nowicjusz

20 Maj 2023, 05:52

Nie wiem co Wy w tym widzicie, ale jakiekolwiek modyfikacje odbiegające od oryginału są dla mnie odpychające. Gdy kupiłem samochód, to od razu powywalałem z niego wszelkie naklejki, zawieszki zapachowe i co tam jeszcze znalazłem. Jedynie założyłem uchwyt na telefon, bo używam nawigacji. Czym mniej dodatków tym lepiej. Za to mycie, woskowanie i inne zabiegi pielęgnacyjne jak najbardziej.
Henk
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: VW Golf 5
Silnik: 1.4 MPI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpiecznie na groby
    Listopadowy długi weekend to czas wzmożonego ruchu w okolicach cmentarzy. Kierowcy powinni liczyć się z korkami, utrudnieniami na parkingach oraz zmianami w organizacji ruchu. Planując wyjazdy na groby bliskich pamiętajmy, ...