Bagnet został zablokowany

19 Cze 2016, 21:41

Witam.
Dziś chciałem zobaczyć poziom oleju w silniku audi a4 b6 2.0 najpierw normalnie wyciągam, czyszczę i wsadzam z powrotem następnie pociągam za bagnet a on wychodzi z jakieś 10cm a reszta jest już zablokowana. Próbowałem go obracać w różnych pozycjach używając sily jednak on wychodzi tylko trochę. Nie mam pojęcia co zrobić z tym ponieważ spotkałem się z tym pierwszy raz, a nie chce żeby cos wyłamać, bo czytałem ze ponoć można złamać bagnet i nabawić się problemow :/

Pozdrawiam
Hansel
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 04 2011
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: audi a4 b6
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

23 Cze 2016, 13:15

Jest problem rzeczywiście,być może pomoże odkręcenie mieszka bagnetu przy silniku i wtedy należy kombinować dalej.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Cze 2016, 07:38

Kolega dobrze radzi, a jeśli by ci wpadł kawałek bagnetu do środka, to też dziury w niebie nie będzie - w nowych autach, gdzie bagnety są z plastiku nieraz w miskach pływa już 2-3 końcówki bagnetów i nic się nie dzieje :)
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Minęło 40 lat Malucha - Fiat 126p
    Pierwsze egzemplarze Fiata 126p popularnego Malucha zmontowano 6 czerwca 1973 roku w zakładach dawnej Fabryki Samochodów Małolitrażowych w Bielsku-Białej, z oryginalnych włoskich części, gdyż wcześniej, od 1972 roku ...
    BMW Concept Coupé Mille Miglia 2006
    Design modelu BMW Concept Coupé Mille Miglia z 2006 roku to współczesna interpretacja stylu prezentowanego przez legendarne BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé z 1940 roku, łącząca tradycję z nowoczesnością. ...