BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!!!! Falujące obroty Anstra 1.4

03 Mar 2012, 21:32

Witam serdecznie, bardzo zależy mi na opini, kogoś, kto ma większe pojecie na temat motoryzacji, niż ja (a mam je niewielkie)........ :-)

Sprawa jest następująca, jutro mam zamiar zakupić OPLA ASTRĘ I 1.4 benz. Auto oglądałem ze znajomym mającym nieco większe pojecie ode mnie. Wszystko bardzo ładnie się prezentuje blachy super, środek zadbany technicznie tez wszystko ok.

Jest tylko jeden problem, mianowicie chodzi o to, ze silnik na wolnych obrotach "faluje" na początku chodzi dosyć głośno i ma wysokie obroty, potem gdy się rozgrzeje , falowanie jest niewielkie.

Moje pytanie jest następujące, co to może być i jakie mogą być koszty ewentualnej naprawy tej usterki ????????
kkaappeerr
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 04 1999

03 Mar 2012, 21:46

Sprawa jest następująca, jutro mam zamiar zakupić OPLA ASTRĘ I 1.4 benz. Auto oglądałem ze znajomym mającym nieco większe pojecie ode mnie. Wszystko bardzo ładnie się prezentuje blachy super, środek zadbany technicznie tez wszystko ok.

jak jesteś laikiem a nie podoba Ci sie że obroty falują - to znaczy że nie calkiem sprawny jest
osprzet silnika - technicznie jest nie zatem całkiem sprawny -
nie kupuj go dopóki nie właściciel nie usprawni tego, albo po niedzieli podjedzcie do serwisu na diagnostykę i niech sie wypowiedza znawcy ile Ciebie jak kupisz- bedzie to kosztowało
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Kia cee’d - kompaktowy hatchback do miasta
    Najbardziej ekonomiczną wersją silnikową jest 1,6 CRDi o mocy 136 KM. Według danych producenta tak skonfigurowany samochód spala średnio 4,4 l/100 km (w trybie miejskim jest to 5,1 l/100 km, natomiast w trasie wynik ...