Bardzo prosze o porade jesli ktos sie zna...

22 Gru 2010, 18:34

witam,

z gory przepraszam jesli nie podpinam tego watku pod poprzedni ale nie znalazlam sytuacji podobnej do mojej.
Otoz,

mialam auto na siebie i drugiego wspolwlasciela w latach 2006/2007 OC w PZU. Wspolwlasciciel mial 60% znizek. w tym czasie auto zaliczylo stluczke, po czym zostalo sprzedane w 2007.

nie bylo zadnej kontynuacji w ubezpieczeniu ani moim ani wspolwlasciciela.
w 2010 ponownie wzielismy wspolnie autko (juz inne, lecz takze PZU) <zauwazam ze nie ma przerwy w ubezpieczeniu 5 lat> i teraz moje pytanie. czy ktos potrafi mi odpowiedziec jakie znizki posiadamy?
Firma proponuja mi straszna sume dlatego tez zwracam sie z prosba do Was...

pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
J.

[/b]
.MS.J.
Nowicjusz

Miejscowość: lubuskie

23 Gru 2010, 09:49

Takiej informacji bez wglądu danych to Ci nawet agent PZU nie udzieli. Zapytaj w PZU, niech sprawdzą w swojej bazie danych, ewentualnie wyliczą.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Gru 2010, 10:00

Raz piszesz, że nie było kontynacji potem, że nie było przerwy w ubezpieczeniu - to jak to w końcu jest? Bo jeśli przez 3 lata nie mieliście nic na siebie ubezpieczone to zniżki poszły się gonić...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

23 Gru 2010, 18:47

Kubuch napisał(a):Raz piszesz, że nie było kontynacji potem, że nie było przerwy w ubezpieczeniu - to jak to w końcu jest? Bo jeśli przez 3 lata nie mieliście nic na siebie ubezpieczone to zniżki poszły się gonić...

mielismy wpolnie w latach 2006/2007 i 60% znizek i wtedy byla stluczka. auto sprzedalismy w 2007.

w okresie od 2007 do 2010 nie mielismy zadnych pojazdow na siebie.

w 2010 kupilismy inne auto znow wspolnie, poszlismy do PZU i refenduja to ze okres od poprzedniego ubezpieczenia nie przekracza 5 lat, ale ze byla stluczka to znizki leca, nie tak jak jest zazwyczaj ze wskakujemy na 50% co by bylo zupelnie normalne tylko zaczynamy od 20.

myslalam ze ktos mial podobna sytuacje i jest w stanie mi pomoc.

pozdrawiam
.MS.J.
Nowicjusz

24 Gru 2010, 13:17

W zeszłym roku za stłuczkę PZU brało 10% zniżki na dwa lata. Jeżeli więc przerwy było 3 lata, to zniżki powinno byc 50%. Najlepiej zapytać u żródła dlaczego zabrano wam aż 40%.
A jak beda kombinować, to zadzwonić do innego ubezpieczyciela i zapytać ile was wyniesie ubezpieczenie i jak jest ze zniżkami. Podejrzewam, że jak PZU liczy wam tylko 20% zniżki, to jak zadzwonicie do np. Link4 lub Liberty Direct to skłądka nie będzie się zbyt dużo różniła.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Gru 2010, 11:55

dzieki za odpowiedzi
.MS.J.
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Doświadczenie za kierownicą to nie wszystko!
    Od lat największe zagrożenie na drogach stanowią młodzi, świeżo upieczeni kierowcy z grupy wiekowej 18-24 l, dla których wskaźnik liczby wypadków na 10 000 populacji jest najwyższy(1). Zdecydowana większość ...