Bardzo proszę o szybką ocenę, bo zaraz jadę go oglądać:

30 Cze 2012, 08:45

[link do Otomoto wygasł]

Brać?
jakieauto3
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

30 Cze 2012, 09:00

Ogólnie S40 z początku roku produkcji nie jest samochodem bezawaryjnym, miał swego czasu dużo problemów z elektroniką. Podobają Ci się te chromowane obwódki na nadkolach? Dla mnie to trochę kiczowato wygląda i bardzo często robi się takie roszady z samochodem żeby zakryć rdzę (chociaż przyznaję, nie wiem jak z ochroną antykorozyjną w tym aucie).

Ma parę "moderskich" dodatków jak znaczki ferrari i inne napisy dodawane zupełnie niepotrzebne. Fajnie, że wymieniał tyle rzeczy, ale po jaką cholerę zakładał gaz żeby go zaraz sprzedać? Inwestycja w błoto i to jest podejrzane, być może chce się pozbyć samochodu na szybko.

I jest dość drogie! (Volvo 1996 rocznik za 8k?)

W tej cenie sugerowałbym raczej Mercedesa C /Mazdę 626/Mitsubishi Galanta (sporo pali)/VW BORA-GOLF IV benzyna z początków produkcji.
fragman_91
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

30 Cze 2012, 09:02

A nie sorry, to znak jelenia a nie ferrari :mrgreen:
fragman_91
Początkujący

30 Cze 2012, 09:35

Mam takie same odczucia do tego gazu... po co zakładać instalacje i sprzedawać samochód? no ale jest plus, że będzie ona na gwarancji :D te nakładki wyglądają tragicznie, może by ukryć rdze? Volvo ma raczej solidną blacharkę ,no ale.... Ogólnie miałem okazje jeździć dłuższa trase S40 i przypadło mi do gustu, właściciel też nie narzekał(1.9 td)
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

30 Cze 2012, 09:46

Sprzedawca mówi, że potrzebuje szybko pieniędzy i musi go sprzedać.
jakieauto3
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

30 Cze 2012, 10:16

Jakby chciał szybko sprzedać to napewno nie za takie pieniądze.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowe "must have" każdego kierowcy
    Kalendarzowa zima jeszcze przed nami, ale warunki atmosferyczne już teraz przypominają te zimowe. Dlatego zimowe opony, skrobaczka do szyb czy szczotka do odśnieżania to obowiązkowe elementy, które powinny znaleźć ...

30 Cze 2012, 11:22

Bora za 8000zł?Przecież to będzie zmęczone życiem.
Wogóle to Volvo chyba nie jest przerejestrowane po poprzednim włascicielu (stoi w Krakowie a blachy ma katowickie).

Ja w tej kwocie proponuje:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Cze 2012, 11:42

Spokojnie znajdzie ubogo wyposażoną Borę w dobrym stanie za 8,5k do negocjacji, naprawdę. Vectra B jest samochodem dobrym, ale ten silnik to piep...ny pożeracz oleju.
fragman_91
Początkujący

30 Cze 2012, 11:59

Znajdzie spokojnie ale bitą z każdej strony albo taką co za tydzień,dwa sie rozpadnie.Oj ludzie ludzie..
Vectra owszem lubi olej ale tylko i wyłącznie silnik 1.6.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

30 Cze 2012, 12:11

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - przełożony anglik

Nie uważam, że te samochody są bite z każdej strony. Nie są w idealnym stanie, noszą ślady napraw, ale 80% aut w Polsce jest takich - i jeżdżą.

Nie szukajmy ideału za 8 tys :)
A Vectra B/Omega/Astra z silnikiem 2.0 16V po 200 tys dymi na niebiesko, i nie jest to opinia wyssana z palca tylko doświadczenie z tymi samochodami.
Dla porównania Audi A4 1.8 20v ADR po 300 tys jest szczelny i dalej jeździ na 5w30.
fragman_91
Początkujący

30 Cze 2012, 14:10

Ale kto powiedział, że akurat po 300tyś ma być szczelny? Jak dostanie porządnie w pióra to po 150tyś będzie zajechany.... a np vectra po 200 spokojnej jazdy bedzie ok
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

30 Cze 2012, 14:20

Pracowałem swego czasu na orlenie - nie miałem do czynienia z żadnym zadowolonym właścicielem zagazowanej 2.0 16v - wszystkie żarły olej i traciły moc, w każdej palił się check. A, że tych samochodów jest w Polsce od groma, traktuje to jako rzetelną informację z dobrego źródła.
fragman_91
Początkujący

30 Cze 2012, 14:22

Aż mi sie przypomniała Vectra z mojej poprzedniej roboty,synek co z nim jeżdziłem miał Vectre B 1.6 na gazie i miał gdzieś to auto,tylko lał i jeżdził :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

30 Cze 2012, 14:26

Barol, 70% Polaków tak traktuje swoje samochody, są po to żeby jeździły aż do zajeżdżenia.
Olej się dolewa jak się kontrolka zapali od ciśnienia, opony jak auto się na rondzie ślizga, a tłumik jak benzyną cuchnie w środku. Jednak są samochody, które znoszą to lepiej i są takie, które trochę gorzej...
fragman_91
Początkujący

30 Cze 2012, 14:29

Ale ta Vectra to wyglądała jak typowy wół roboczy a on miał dwójke małych dzieci :roll:
Barol
Awatar użytkownika