REKLAMA
Witam.
Mam pytanie, jakie auto kupić w okolicach 2500zł ?
Moje wcześniejsze auta kosztowały grosze, miałem:
Opel Ascona C 1.6 benz + lpg
Ford Orion 1.4cl
Jeździłem po ulicach wieloma modelami aut z pojemnością silnika od 1.0 po 2.5l
Było to ok 11 modeli aut, większość mam udowodnione filmikami, niestety jedynie 2 modele z nich były tylko i wyłącznie moje (nie rodziców itp)
Mam 16 lat i moją pasją są samochody, nie raz jeździło się na ręcznym (po wcześniejszym udoskonaleniu go ;d) po parkingach w zakrętach co udoskonali moją jazdę w trudnych warunkach, a w wieku ok 25 lat chce kupić nissana 200sx s 13 i reprezentować Polskę w driftingu.
Niestety teraz ze względu na wiek i praktycznie zerowe dochody szukam auta za ok 2.500zł (zarobione w wakacje)
Moje wymagania:
- Disel (małe spalanie jest głównym kierunkiem)
- Auta z gazem są bardzo niemile widziane w moich oczach ze względu na niszczenie silnika.
- Nie musi mieć dużo kucy, auto tylko na dojazd do szkoły i wyjazdy za miasto w weekendy ze znajomymi.
- Preferowałbym 5d, może być nawet kombiaczek, w ostateczności 3D
- Mała awaryjność, ew tanie części do modelu który trochę częsciej się psuje
- Nie musi posiadać ABS'u itp, jednak to czego bym wymagał to wspomaganie kierownicy, przyjemniejsze jest parkowanie, ale na drodze brak tego nie sprawia problemów.
-A z gadżetów które są dla mnie luksusem to; głośniki w przednich drzwiach i na tyle, oraz elektryczne szyby.
Proszę o jakieś propozycje. (w ostateczności do 3tysięcy, 500zł można zarobić jakoś [pod warunkiem, ze jest motywacja] )
PS
Wszystkie komentarze odnoszące się do mojego wieku proszę zachować dla siebię. Chyba, że łamię jakiś punkt regulaminu forum.
2,500- 3.000 tysiące to dla mnie bardzo dużo kasy więc proszę to zrozumieć i nie śmiać się, że mało.
A chętnych zapraszam na jazdę [Wrocław]