Bardzo trudny problem! Nikt nie wie co się dzieje!407 1.6HDI

11 Sie 2009, 23:14

Panowie mi chodzi o to że zostało napisane łopatki się starły i jeden z wirników się przesunął dlatego sądze że musiał wytrzeć obudowę i to wystarczy żeby luz między obudową a wirnikiem się powiększył a przez to turbiną traci wydajność .Poza tym każde uszkodzenie łożyska turbiny powoduje że turbina gwizda -czytaj wirnik ociera o obudowę i wymiana części ruchomych nic nie pomoże.Bardzo trudno coś sensownego komuś doradzić nie widząc problemu naocznie ale może warto sie zastanowic czy częsci które są sprawdzone ,są dobre na pewno
mechanio
Nowicjusz

Miejscowość: dublin
  • 05 Gru 2012, 17:07

Witam,
    mógłbyś napisać jak się problem zakończył?
    bogrzegorz
    Obserwowany

Prawo jazdy: 02 05 1982
    Przebieg/rok: >50tys. km
    Auto: Sprinter
    Silnik: 2,3 cdi
    Paliwo: Inne
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2008

08 Lut 2015, 00:19

I pierwszy i najpoważniejszych problem każdego Polaka Pan popełnił. Turbin się nie regeneruje( mowa o zmiennej geometrii) wiec szukał pan oszczędności a suma smarów wydał pan jeszcze więcej :-)
    Rafiki92
    Obserwowany

Prawo jazdy: 19 04 1992
    Przebieg/rok: >50tys. km
    Auto: citroen c4
    Silnik: 1.6hdi
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Rok produkcji: 2005

05 Cze 2018, 23:22

Witam, czy udało się rozwiązać Twój problem? Jeżeli tak to w jaki sposób. Mam dokładnie ten sam problem i nie mogę sobie z tym poradzić.
    Kacper9905
    Obserwowany

Prawo jazdy: 25 07 2017
    Przebieg/rok: 7tys. km
    Auto: Peugeot 407sw
    Silnik: 1.6hdi 110
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Rok produkcji: 2006
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes GLS - 7-miejscowy SUV klasy premium
      Oznaczenie GLS pojawiło się w 2015 roku wraz z faceliftingiem drugiej generacji tego modelu, która funkcjonuje na rynku od 2012 roku. Ceny najtańszej odmiany niemieckiego auta zaczynają się zgodnie z cennikiem od 374 ...