Bardzo wygodny samochód do 35tyś zł

05 Lip 2015, 09:34

napoleon napisał(a): Ok jeśli mowa o nowym, droższym aucie z salonu to może być nie opłacalne ze wzgledu na cene, ale w używkach argumentem może być tylko częstsze i droższe awarie diesla.

Sam sobie odpowiedziałeś - częste i drogie naprawy sprawiają, że używany diesel z dużym przebiegiem NIE JEST opłacalny.

I właśnie na odwrót - nowy diesel z salonu może się opłacić, jeśli przejedzie 100-200 tysięcy bezawaryjnie i właściciel pozbędzie się go zanim wystąpią drogie usterki.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

05 Lip 2015, 10:52

napoleon napisał(a):Ehh powielanie podsłyszanych gdzieś stereotypów polaka :unsure:

napoleon napisał(a):A swoją drogą, nie rozumiem bzdurnej gadki typu, że jak 12, 15 czy 20 tys km rocznie to diesla sie nie opłaca :? . Panowie czym to jest poparte?? Ok jeśli mowa o nowym, droższym aucie z salonu to może być nie opłacalne ze wzgledu na cene, ale w używkach argumentem może być tylko częstsze i droższe awarie diesla.

Dokładnie jest na odwrót jak kupujesz nowego diesla to masz go na gwarancji i 3lata względnego spokoju a później to już loteria...

Jak na razie Twoja ostatnia wypowiedź jest typowym stereotypem Polaka...

Widać że nawet nie zdajesz sobie sprawy jak serwisuje się nowoczesnego diesla i ile jest w nim drogich zagwostek... diesel jest dobry w tworzeniu pozorów oszczędności bo wyświetla na komputerku niskie spalanie i daje więcej przyjemności z jazdy.

Ale nie martw się bo 3/4 mechaników nie zna się na tym... a my płacimy :ok:

P.S

Ostatnio czytałem o wymogach serwisowych 3,0 tdi z ałdi masakra... :lol:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

05 Lip 2015, 14:22

Jak byś się zdecydował kupować koniec sierpnia początek września to będę sprzedawał swoją c5. Teraz ma 250tyś przebiegu ale dla ciebie zrobię 150 ;)
emilxman
Początkujący

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 10 01 2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 250KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

05 Lip 2015, 18:12

2.3 jest całkiem przyzwoitym silnikiem. Zapewnia fajną dynamikę (tylko że od mniej więcej 5 tysięcy obrotów :D ), małą awaryjność, jak na cztery cylindry fajnie brzmi. Wadą jest spalanie. W mieście (Łódź) między w granicach 12 litrów, przy 140 km/h w granicach 9-9.5. Mi osobiście wystarcza do tego auta. Automat troszkę wolny (to nie dwusprzęgłowy powershift, tylko durashift), ale za to nie sprawia problemów. Największy problem to znaleźć auto z tym silnikiem
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

09 Lip 2015, 01:01

Kupiłem tego forda - na razie chodzi fajnie :) Odezwę się po przyjeździe z wakacji i opowiem jak pierwsze wrażenia i czy nie zrobili mnie w jajo.

Dzięki za pomoc !
JakeSmith
Nowicjusz

Auto: Nie mam

09 Lip 2015, 08:21

Wrzuć zdjęcia do podwieszonego działu. Szerokości
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra