30 Cze 2008, 21:17
Witam wszystkich. Od niedawna jestem posiadaczem hondy accord (98 2.0) dziś niestety pojawiła się mała awaria. Boje się, że może to być uszczelka pod głowicę. Temperatura wzrosła mi do maximum a po pewnym czasie para zaczęła wydostawać się spod maski. Myslałem, że to brak wody w chłodnicy bo coś ostatnio mi ciekło i nie mogłem zidentyfikować co, ale wodę w chłodnicy w zbiorniczku wyrównawczym mam ponad MAX. Na innym forum wyczytałem, ze powinienem mieć wody pod sam korek chłodnicy, ale u mnie jest dziwna sytuacja, że mam ponad MAX w zbiorniczku wyrównawczym, ale po odkręceniu korka chłodnicy jest tam sucho i mogę lać wodę.. wlałem trochę ale boję się, że będzie za dużo skoro w wyrównawczym jest ponad stan.Po ostygnięciu silnika mniej więcej do połowi skali temp. po uruchomieniu wzrosła bardzo szybko znowu do maximum. W oleju nie widzę, śladów wody, sama woda też wygląda ok.
co myślicie o tych płynach, które sa reklamowane jako uszczelniające głowicę po pęknięciu czy przy nieszczelności??? Mogę tego spróbować zamiast kosztownej naprawy? Chyba, że ktoś uspokoi mnie i powie, że to nie koniecznie uszczelka, dziś było gorąco i troszkę gazowałem, czy to możliwe, ze jednak mam za mało wody i mam jej dolać mimo że jest
ponad MAX?
przykladowy plyn uszczelniajacy:
[link do eBay wygasł]