REKLAMA
Witam wszystkich. Od niedawna jestem posiadaczem hondy accord (98 2.0) dziś niestety pojawiła się mała awaria. Boje się, że może to być uszczelka pod głowicę. Temperatura wzrosła mi do maximum a po pewnym czasie para zaczęła wydostawać się spod maski. Myslałem, że to brak wody w chłodnicy bo coś ostatnio mi ciekło i nie mogłem zidentyfikować co, ale wodę w chłodnicy w zbiorniczku wyrównawczym mam ponad MAX. Na innym forum wyczytałem, ze powinienem mieć wody pod sam korek chłodnicy, ale u mnie jest dziwna sytuacja, że mam ponad MAX w zbiorniczku wyrównawczym, ale po odkręceniu korka chłodnicy jest tam sucho i mogę lać wodę.. wlałem trochę ale boję się, że będzie za dużo skoro w wyrównawczym jest ponad stan.Po ostygnięciu silnika mniej więcej do połowi skali temp. po uruchomieniu wzrosła bardzo szybko znowu do maximum. W oleju nie widzę, śladów wody, sama woda też wygląda ok.
co myślicie o tych płynach, które sa reklamowane jako uszczelniające głowicę po pęknięciu czy przy nieszczelności??? Mogę tego spróbować zamiast kosztownej naprawy? Chyba, że ktoś uspokoi mnie i powie, że to nie koniecznie uszczelka, dziś było gorąco i troszkę gazowałem, czy to możliwe, ze jednak mam za mało wody i mam jej dolać mimo że jest
ponad MAX?
przykladowy plyn uszczelniajacy:
[link do eBay wygasł]