Benzyna do 22000 PLN

25 Lis 2022, 19:33

Cześć, aktualnie posiadam Astre H 1.6 w benzynie i chciałbym zmienić na coś innego z uwagi, że zaczyna pojawiać się korozja. Z auta jestem zadowolony. Mało pali. Nie psuje się. Są tanie części. Jednak przez wykwity korozji w różnych miejscach chcę je sprzedać i kupić coś innego. Może młodszego. Co byście mogli polecić do max 22000 PLN? Ważne, żeby było tanie w utrzymaniu i mało awaryjne. Tylko benzyna gdyż rocznie robię ok. 12000 km. Na dynamice mi aż tak nie zależy. Dobrze by było, żeby nie było słabsze od Astry.
Bac
Nowicjusz

25 Lis 2022, 19:41

Szczerze mówiąc trochę ten budżet masz nijaki. Na auto "nowszej generacji" za mało a kupować jakiegoś bezpośredniego konkurenta astry trochę bez sensu.

Jeśli ma być tanio w utrzymaniu to nic bardziej odpowiedniego niż ceed/i30 raczej nie znajdziesz
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

25 Lis 2022, 21:12

I30 bardzo dobra propozycja :ok:
Może jeszcze jakiś Fiat Bravo z T-jetem (1.4 120/150km) albo Honda Civic VIII 1.8 140km?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Lis 2022, 12:36

A ewentualne zwiększenie budżetu do 25000 da większe grono aut? :D Bo z tych propozycji to Fiat Bravo mi się podoba :D

@Barol jaki rocznik tego 1.4 patrzeć
Bac
Nowicjusz

26 Lis 2022, 12:42

Bac napisał(a):Fiat Bravo mi się podoba

@Barol jaki rocznik tego 1.4 patrzeć

Jak chodzi Ci o bravo to szukaj fl. Trochę fajniej wygląda i co najważniejsze ma ogarnięta skrzynkę.
Wersja 150 ma dwie zalety lepiej trzyma cenę i lepiej jedzie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bardzo szybkie mogą być minivany?
    Minivan to z założenia rodzinny samochód, który ma za zadnie przewieźć rodzinę, psa i całkiem pokaźny bagaż z punkt A do punktu B. Takie samochody nie budzą emocji wśród miłośników sportowej jazdy ...