Benzyna do 4 tyś, golf?

28 Lis 2015, 12:58

A taki Civic? Sprzedający wydaje się być dość uczciwy.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

28 Lis 2015, 20:08

Ciekawy, i formalnie to samo co mój r400 w kwestii 'większości' części. Kurde, jechalbym oglądać cokolwiek a tu mnie robota uziemiła i nagle nocka na dzisiaj wypadła...
Bravo gt? [link do oferty na Olx wygasł]
Wygląda ciekawie, szkoda ze foty spod maski nie ma, nie wiem jak z awaryjnością, eksploatacja pewnie będzie tania, w końcu to fiat :D
Poszukujący
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 04 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Lanos
Silnik: 1.6 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
0

29 Lis 2015, 10:20

Bravo z mojego miasta i sprzedaje się już trochę czasu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

29 Lis 2015, 14:07

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
co sądzisz o tym wygląda rozsądnie, samochód jest w miarę prosty, a częśc tanię i łatwo dostać używki.
też ciekawy tylko nie wiem jak ten silnik znosi obecnośc LPG, blachy jak na zdjęciach w przyzwoitym stanie. Wygląda na zadbany.
dobry samochód tylko trzeba uważać na blacherkę i nie wiadomo czy 1,4 uciągnię tą bude. miał podobnego tylko z silnikiem diesel'a i złego słowa nie można na ten samochód powiedzieć. myślę, że warto też wziąść go pod uwagę.
Bartek88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 30 07 2006
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Ford focus mk2
Silnik: 1.6 TDCI 109 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2005
0

29 Lis 2015, 14:17

Focus za 4300 z Niemiec to złom na bank, Lanosa możesz obejrzeć a mondeo raczej nie nadaje się do LPG.
A tu oferty ode mnie:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Rok produkcji: 2010
0

29 Lis 2015, 14:30

Focus I w takich cenach jest często spotykany na rynku. Moim zdaniem mankamentem w tym egzemplarzu jest silnik który jest słaby, blacha też może być przygotowana pod sprzedaż, ale nie ocenisz tego po zdjęciach. sam w tym roku sprzedałem focusa I za 5000 tylko z silnikiem TDCI. Co do drugiego forda to się zgadzam widać tez początek rdzy z tyłu samochodu.
Bartek88
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SSC Tuatara - amerykański supercar
    SSC Tuatara to amerykański supercar produkowany przez SSC North America. Ten samochód jest uważany za jednego z najszybszych i najpotężniejszych na świecie. SSC Tuatara wyposażony jest w potężny silnik V8 o pojemności ...

29 Lis 2015, 15:52

Lanosami nawaliłem ponad 100 tyś km i mam już dość trochę, a na pewno nie z tym silnikiem - 1.4 nie ogarnia budy lanosa, za słaby, do tego z klimą to już dopiero jest jazda w trasie przy wyprzedzaniu :D No i pali najwięcej, przy 1.4 zawsze te 12-13 gazu brał, 1.6 zamykał się w 11, a był dużo bardziej dynamiczny. Lanosy są fajne, tanie, ale mają 'syndrom cebuli' - polaczki nie dbały, bo 'to auto jest warte tysiaka to po co wkładać zawias za 800', potem jak się zaczyna sypać to jest tragedia, a szczyt bezawaryjności to to nie jest również. Wolałbym nubirę już tak czysto prywatnie - wygodniejszy zawias i wyposażenie życiowe + trochę lepsza żywotność tych aut, lanos po 250k już jest mega dojechany z reguły ;)

Fordy mnie nie przekonują jakoś :)

Teraz zauważyłem, że bravo ma opony w negatywie (tylne) więc też je odpuszczę chyba.

Lagoona: [link do oferty na Olx wygasł] (minus, że handlarska)

Moze 323 z v6?:
Chociaż eksploatacja zapewne nie będzie wybitnie tania ;)
Poszukujący
Nowicjusz

0

29 Lis 2015, 16:45

Laguna wygląda ok ale czy warto pchać sie 20 letniego francuza? :no: Mazde cięzko ocenić bo zdjęcia to katastrofa. Skora znasz się troche na samochodach i jesteś w stanie dokonać napraw to nie myślałeś żeby kupić coś nowszego z lekkimi uszkodzeniami i poskładać to na uzywanych częściach. Napewno wyjdzie taniej niz kupienie modelu nieuszkodzonego.
Bartek88
Nowicjusz

0

29 Lis 2015, 16:57

Nie mam zaufania do aut pokolizyjnych czy owypadkowych, zresztą- ja się znam na mechanice (trochę :P ) a nie na blacharce, mozna nieźle wtopić potem.
A do aut lekko tłuczonych mam średnie podejscie, pierwszym lanosem jak moja ex-kobita zapakowała gosciowi w tyłek przy 20km/h to widziałem jaki był sajgon z tym autem - dopiero wtedy wyszlo, że byl ostro tłuczony w przód, a porobiony praktycznie wizualnie na tip top. Jakby był bezwypadek to byłby lux, a tak przez prostowanie na ramie i dłubanie w efekcie były 3 osoby poszkodowane :/

Zresztą - rocznikiem się nie jeździ, fakt, że auta z lat '90 mogą wyglądać archaicznie, ale takie audi80 b4 przejezdzi w 3 i troche wiecej niz sporo nowszy np. focus ;)
Poszukujący
Nowicjusz

0

29 Lis 2015, 17:30

No to może skoda felicia:
Nissan almera N15
Audi 80:
[link do oferty na Olx wygasł] 9 lat w jednych rękach to +
Astra
[link do oferty na Olx wygasł] (szkoda że z Polski- classic)
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Rok produkcji: 2010
0

29 Lis 2015, 17:38

Laguna ładna ale miała coś z prawym tyłem bo klapa dziwnie ucieka do góry no i własnie handlarz który ile musiał dać za niego żeby jeszcze zarobić?
Mazda zdjęcia tragedia ale odpuściłbym,patrząc na tuning wizualny nikt normalny tym nie jeżdził..

Obejrzyj Civica z mojego linku bo naprawdę ciekawie się prezentuje.
Tutaj jeszcze ładna Carina na czarnych blachach tylko niewiem czy diesel Ci odpowiada.
Barol
Awatar użytkownika

1

29 Lis 2015, 18:02

Disel odpada, sam teraz mam disla w stanie igła miód malina, tylko bez sensu jest jeżdzenie ropniakiem po mieście... Dzisiaj z roboty nad ranem wracałem, to po 4kilosach wskazówka temperatury nawet nie ruszyła (a wszystko sprawne, ot 2litrowy ropniak z lat '80 :P ) - ja wiem, że lubię jeździć, ale robienie kółek po 15 km za każdym razem jak z roboty wracam jest bez sensu ;)
Benzyniakiem jak szybki skrobałem to już ciepło w środku się robiło, dislem - zapomnij, przy -4* w nocy jak jadę 20km na uczelnię to ciepło mam prawie pod uczelnią - jak silnik już złapie 90* to szybko grzeje w środku, ale zanim to się nagrzeje...
Do goscia od civika proboje sie dodzwonic ale ciezko idzie coś, po weekendzie będę próbował jeszcze.
Kurde, wybrzydzam jak baba :D
Tigra (to tak a propo bab): [link do oferty na Olx wygasł]
Wygląda ciekawie, tylko kurde, takie 'typowo babskie' auto, trochę śmiechawa będzie ;x Trochę rudej na nadkolu, ale temat do ogarnięcia chyba. Fajnie ze po rozrządzie i jakimśtam serwisie niby.
Poszukujący
Nowicjusz

0

29 Lis 2015, 18:15

No racja Tigra to kobiece auto ale zdarzają sie panowie nim jeżdzący :mrgreen:
Ta z linku bardzo ładna i z silnikiem który rzadko jest spotykany.
Barol
Awatar użytkownika

0

29 Lis 2015, 18:22

Wyśmienity Golf :shock:
Barol
Awatar użytkownika

0

29 Lis 2015, 19:04

Dzwoniłem do goscia od tigry, jezdzi nią już 2 lata, gaz 2 generacji, poza tym reszta niby igła bajka i w ogóle, jak to bywa z ogłoszeniami.
Nie wiem czy połączenie 2 generacji z tym 1.6 16v jest sensowne, szkoda, że nie sekwencja... na 2 gen trochę jeździłem i niby było spoko, ale wiecie jak to jest - wielopunkt trochę się z tym gryzie. Nie wiem teraz czy warto się kulać na oględziny gdzieś we wtorek czy niezbyt, bo kawałek jednak mam. Do tego 0.3-0.4l oleju na 1000km, więc chyba nie warto.
Golf znowu dla matki byłby ciekawą opcją, chociaż gdzieś przewinęło mi się ogłoszenie niewiele droższego, a też w igła stanie (ponoć), jak znajdę to wrzucę.
Z otomoto:
Megana:
Moze sonata: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tylko o tym aucie niewiele wiem :P
Megana: [link do oferty na Allegro wygasł] - korozja na progach, więc to by było do roboty na pewno.
Hy coupe: [link do oferty na Allegro wygasł]
Ostatnio edytowany przez Poszukujący, 29 Lis 2015, 19:25, edytowano w sumie 1 raz
Poszukujący
Nowicjusz

0