Benzyna do małego miasta, segment b lub c

09 Paź 2019, 18:03

Witam,
Samochód max do 15 tys. ale wolałbym do 10tys. Przebieg roczny szacuję na około 5 tys km, jazda po 2-3 km dziennie, dlatego benzyna lub benzyna + gaz. Nie jestem uprzedzony do żadnej marki, ma być jak najlepszy stosunek ceny do jakośći/awaryjności. Podobają mi się : polo, a3, 206, mazda 3 i 6, leon 1. Jestem z Nysy, samochodów w internecie jest mnóstwo, proszę o doradzenie w moich typach, ewentualnie proszę podać jakieś konkretne linki lub jakich samochodów szukać i z jakimi silnikami.

[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]#34fb1202af
misiu22
Obserwowany

09 Paź 2019, 22:50

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - coś takiego jeszcze znalazłem
misiu22
Obserwowany

11 Paź 2019, 19:02

Duży rozrzut...honda accord a skoda fabia...
Przy takich przebiegach szukaj auta w benzynie, bo wiekowe lpg może przynieść więcej kosztów niż zysku. No chyba, że ktoś do auta za 5tys włożył tuż przed sprzedażą nową instalację za 2.5 tys. :D
Koszty paliwa przy małych przebiegach nie są już tak istotne...
Ze swojej strony polecam Mazdę 2 w benzynie. Auto bezawaryjne, części eksploatacyjne tanie, bo wspólne z fordem, nie ma problemów z korozją (w przeciwieństwie do mazdy 3,6).
roksinski
Początkujący

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 0- 0-1994
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Renault
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Superb z wyposażeniem Laurin & Klement
    Skoda Superb z najbardziej luksusowym i prestiżowym pakietem wyposażenia - Laurin & Klement, na polskim rynku pojawił się w październiku ubiegłego roku. Teraz pakiet dostępny jest z nowym silnikiem. Do dotychczas oferowanych ...