Benzyna+LPG >100KM, lekko sportowy.Megane Coupe/Toledo2.3itp

15 Kwi 2013, 01:33

Jako, że to mój pierwszy post tutaj, witam wszystkich!
Szukam dla siebie samochodu, który ma spełniać dwa podsatowe warunki: nie rujnować kieszeni swoim utrzymaniem (warunek konieczny lpg) i dawać przyjemność z jazdy. Dodatkowym warunkiem jest to, że będę się musiał tego samochodu pozybć za niecały rok (wiem, że w przyszłym roku emigruje z kraju) i chciałbym, żeby było to coś co w miare łatwo znajdzie nabywce i nie straci na wartości. Jeżeli chodzi o cene, to mój zakres jest dość szeroki. Jeśli samochód będzie spełniał warunki to może równie dobrze gosztować 5tys zl jak i 15tys zl (powiedzmy max te 15-20tys), pod warunkiem, że koszt jego rocznej ekspolatacji i strata przy odsprzedaży nie będzie duża. Myślałem nad następującymi modelami:
- Renault Megane Coupe I (1.6 16v lub 2.0 16v)
- Fiat Punto II 1.8 HGT (ew. 1.4 16v)
- Renault Clio II 1.6 16v
- VW Polo 6n2 GTI (ew. 1.4 16v)
- Rover 216 si
- Honda Civic VI/VII 1.6 16v
- Seat Toledo II 2.3 V5
- Opel Corsa C GSI
- Opel Astra G 2.0 16v
- Xsara VTS
- Saxo VTS
Co do Punto, Polo i Corsy to oczywiście dość ciężko znaleść coś z już założonym gazem...
Co myślicie o tych samochodach w stosunku co do ww. warunków? Może jakieś inne propozycje?
Głównie interesuje mnie opinia na temat Toledo z silnikiem 2.3 V5 150KM. Mam taki na oku, 2000r, dobrze wyposarzony z 11-11,5tys, warto?
voodoo29
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 02 2009
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Renault Master
Silnik: 2.5 TD
Paliwo: Diesel

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    "SKODA Rapid" Nowy wymiar SKODY
    Pod takim hasłem rozpoczęła się właśnie największa kampania reklamowa marki SKODA w tym roku. Hasło reklamowe SKODY odnosi się bezpośrednio do modelu Rapid, który kontynuuje znaną z Octavii i Superba ideę samochodu ...