Czy warto jechac po samochod do niemiec?

14 Kwi 2013, 18:13

Hej, mam pewien problem. Insteresuje mnie Audi a4 b5 1.9 w dieslu (nie kombi). Kolega ostro namawia mnie aby jechac po ów auto do Niemiec ale przerazaja mnie oplaty i cala reszta wydatkow, i wlasnie tu chce zapytac was (bardziej doswiadczonych) czy taki interes w ogole sie oplaca czy lepiej szukac tutaj w Polsce ? Jakby ktos znalazl jakas fajna oferte to rowniez bede wdzieczny, z gory dzieki i licze na odpowiedzi :)
Undi21
Nowicjusz

Auto: nie mam

14 Kwi 2013, 19:37

a ile chcesz przeznaczyć na auto? Musisz się liczyć z tym, że w DE zapłacisz więcej za takie audi niż w PL gdyż w PL jest pełno szrotu sprowadzonego przez handlarzy i sprzedają jako bezwypadkowe. Jeżeli nie masz nikogo w DE to będzie Ci ciężko i musisz się liczyć z dodatkowymi kosztami.
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

14 Kwi 2013, 20:22

Bardzo duże szanse że kupisz to co będzie a nie to co chcesz. Ciężko jest wyrwać okazje, ostatnio znajomy naciął się w ASO Mercedesa w Monachium.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota

14 Kwi 2013, 20:59

Jak dla siebie to nie warto, za tanie auto, koszty Cie zrujnuja.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

14 Kwi 2013, 21:11

jeżeli chce się mieć pewne auto to warto, teraz większość aut na allegro to powypadki z niemiec. Więc wybór prosty albo kupić tańszy powypadek z cofniętym licznikiem albo droższe niewypadkowe z realnym przebiegiem. Wydaje mi się że wybór jest prosty...
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001