Benzyna + LPG - SUV do 70tyś - dziennie ok. 80km - Szukam

29 Wrz 2023, 14:31

Witam,
W niedługim czasie będę wymieniał swoją Kia Sportage III 2014 na coś nowszego. Mam aktualnie benzynę 1.6 ale gaz mi odradzano bo regulacja zaworów itd.
W "nowym" chciałbym gaz już założyć koniecznie (więc najlepiej żeby auto nie robiło problemów :P ). Wożę dziecko codziennie i łącznie wychodzi ponad 80km/dzień (jak akurat nie choruje :P )
Mieszkam też na średnio utwardzonej drodze, na wsi, więc najlepiej jakiś SUV (czy może nawet crossover), żeby nie szorować spodu :)
Myślałem nad Peugeot 3008 II ale coś o elektronice słabe opinie są, a i z gazem właściwie żadnego nie widziałem w ogłoszeniach.
Z góry dzięki za propozycje. Żadne sedany ani hatchbacki.
cycu2007
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Auto: Kia Sportage III
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

30 Wrz 2023, 13:13

Tyle, że nowszego SUVa do 70 tyś zł i powyżej 2014 roku to ciężko znaleźć i pozostaje chyba Duster z gzem :) no można jeszcze spojrzeć w stronę Mitsubishi Outlander. Nic innego nie przychodzi mi tu do głowy na chwilę obecną.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Paź 2023, 17:46

Właśnie tak patrzyłem na olxie że lipa trochę. To tyle lat temu kia sportage była za 50k a teraz drożej i nie ma :(
cycu2007
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Auto: Kia Sportage III
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris Hybrid-R - sportowa hybryda
    Toyota Yaris Hybrid-R, która w wersji koncepcyjnej zadebiutowała podczas Salonu Samochodowego we Frankfurcie, łączy zaawansowaną technologię pochodzącą z seryjnego Yarisa Hybrid, z wyczynowymi rozwiązaniami znanymi ...