REKLAMA
Witam,
poszukując i zastanawiając się nad samochodem, który w 90% będzie służył do jazdy po mieście utworzyłem dwie grupy samochodów, które będą spełniały moje oczekiwania.
1. Auta, które będą spalały około 8 litrów benzyny w mieście w cenie do 20 tys.
2. Auta, które będą spalały około 10-11 litrów benzyny w mieście do 18 tys. i zostanie założona do nich instalacja gazowa.
Samochody, które mnie interesują to segment C i D.
Czytając forum i śledząc ogłoszenia posiadam 2 typy z drugiej kategorii aut, mianowicie:
Honda Accord VII 2.0 155km
Volvo S40 II 2.0 145km
I pytanie do tych dwóch samochód jak reguluje się w nich luzy zaworowe ? Jest tam hydrauliczna regulacja, szklanki, bo nie mam bladego pojęcia ? Który z nich bardziej nadaje się do gazu ?
Z kategorii pierwszej nie mam za bardzo swoich typów stąd prośba do Was o polecenie jakiegoś samochodu, który będzie palił około 8l. Może Honda Civic VII 1.6 110km ?
Chcę też, aby ten samochód nie był po prostu samochodem, do którego wsiadasz, jedziesz i tyle. Chciałbym, żeby wychodząc zawsze była reakcja, żeby jeszcze na niego popatrzeć stąd też wizualnie najbardziej podoba mi się Volvo, no ale pytanie jak to z gazem ? Idąc dalej odpadają od razu Citroeny i Peugeoty (ogólnie chyba wszystkie francuskie) bo po prostu w tej cenie jaką mogę wydać nie podobają mi się i tyle.
Stąd też prośba do Was. Nie naciskajcie na marki z Francji. Nie podobają mi się i tyle. Jedynie Ford Focus mk2 jest fajnym autem, ale niestety jego silniki nie kwalifikują się do żadnej mojej kategorii (chyba, że się mylę). Oraz prośba, żeby temat nie zszedł nagle na ubezpieczenia itd. czy jakąś [...]. Dzięki