Witam Mam mazde 323f bj 2.0diesel i po zimie zamierzam zmienic na cos innego ciekawego. Auto ma sluzyc jako dailycar. Mam do was pytanie o opinie o autach podanych ponizej. Dodam ze jezdze raczej krotkie dystanse. Do 10km w jedna strone i czasami jakas trasa sie trafi po 50km. Moj budżet to ok 5tys. Dobrze by bylo aby auto bylo mozliwie najmniej awaryjne i spalalo do 30zl za 100km max. Moje typy; ford focus mk I 1.8 tddi. Daewoo leganza 2.0 lpg. Auto musi byc 5 drzwiowe. Pozdrawiam W
Mrx99 napisał(a):Meganka i ta po lifcie 1.6 lpg calkiem fajna. A awaryjna bardzo?
Nie nie jest bardzo awaryjna. To jest jeden z lepszych francuzów Zasadzałem się też na taką ale no cóż może jako drugie sobie kupię Nie kupiłem ze względu na brak w okolicy egzemplarzy oraz wysokie koszty OC
Z tego co czytalem to leganza jest bardzo dobrze wygluszona przez co jest cicho w srodku i przyjemnie sie jezdzi. Tanie czesci tylko zwyzka za oc bo pojemnosc 2.0 i spalanie rzedu 10-12l lpg a jako ze bede jezdzil po glownie po miescie to jeszcze troche benzyny. Lepiej by wyszla meganka bo mniejsza. Lzejsza i silnik mniejszy a osiagi podobne do leganzy. Tyle ze z tego co patrzalem na ogloszeniach to meganke trudno bedzie ogarnac za powoedzmy 4tys z lpg bo maja troche wieksza cene a leganza za 2-3tys juz z gazem by byla. Jak myślicie?
Ryzykowne rozmowy podczas jazdy Rozmowa przez telefon, pisanie SMS-ów podczas jazdy czy manipulowanie przy innych urządzeniach elektronicznych sprzyja dekoncentracji i roztargnieniu kierowców. Kiedy kierowca pisze SMS-a w trakcie jazdy, ryzyko ...
Słyszalny dźwięk silnika w samochodach elektrycznych i hybrydowych W samochodach elektrycznych i hybrydowych od 1 lipca muszą być instalowane specjalne systemy które mają za zadanie emitować dźwięki zbliżone do silnika samochodu spalinowego. Chodzi o bezpieczeństwo ponieważ takie ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.