Benzyna na gazie do 30 000

15 Mar 2011, 08:48

Witam,
Wczoraj sprzedałem swoją skode i poważnie zaczynam szukać auta z segmentu D, ostatnio pisałem i myślałem o volvo s40 ale tam przeważnie diesle (które w sumie lubię ale ze względu na ostatnie ceny paliw i nie ciekawe prognozy na najbliższe lata muszę odpuścić), w związku z czym moje pytanie do Was co byście mi polecili jaka marke, model ? myślałem o mondeo MK3 ;lub Vectrze C oraz Accordzie VII
Auto chciałbym aby miało min 130KM, i rok prod 2002
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII

15 Mar 2011, 16:27

Ford Mondeo MK III z tego co słyszałem to z gazem ma tak średnio. Ale możesz próbowac z silnikiem 2.0 (145KM). Moim zdaniem polecę ci VW Passata z silnikiem 1.8 T (150KM), ciekawy silnik i dobrze współpracuję z gazem.
przemekostry
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

15 Mar 2011, 16:51

S40 w 2.4 benz 170km- świetny pod LPG
Mazda 6 2.0 lub najlepiej 2.3 i LPG
Oraz ta Honda accord 2.0 i LPG(mam godny polecenia egzemplarz w tej kasie z 2005 ale lekko uderzona przód- auto klienta- chce sprzedać). Ale bez gazu- musialbys sam zalozyc. Jak coś to pw
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

15 Mar 2011, 20:03

jezeli s40 tez nadaje sie pod gaz to warto sie zastanowic passat odpada poprostu zbyt oklepany a do tego juz mi sie to auto nie podoba chyba zbyt czesto widze je3 na naszych ulicach aczkowliek wiem ze mk3 i VC tez dosc poularne ale te auto maja cos co mnei do nich ciagnie :smile: takze do mojego worka dorzucam volvo

Co myslicie o zakupie japonca jest to dobra inwestycja mysle tutaj o sytuacji jak ma miejce w tym kraju aktualnie wiem ze maja swoje fabryki w innych krajach ale czy ze wzgledu na to co tam sie teraz dzieje auta nie straca duzo na swojej wartosci ? np. niechcialbym dzisiaj zaplacic np 30 000 a za 6 miesiecy auto bedzie warte 15 000 bo koncerny oglosza swoja upadlosc (wiem ze to wizja malo realna no ale chcialbym poznac tez Wasze opinie na ten temat)
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

15 Mar 2011, 20:46

Laguna 2.0 lub 2.0T. Może też być 3.0V6 ale tylko w automacie ;) Rocznikowo wyjdzie co najmniej 2005 za tą kwotę ;)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

16 Mar 2011, 08:35

do Laguny mam sceptyczne podejście ze względu na zła opinie podobno bardzo awaryjny samochód 3,0 odpada ze względu na duży koszt instalacji i szukam manuala

[ Dodano: 16 Marzec 2011, 15:31 ]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] co sądzicie o tym ogłoszeniu ?
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Co oznaczają skróty mHEV, HEV, PHEV i BEV?
    Producenci samochodów mianem napędu hybrydowego określają całkiem różne rozwiązania o innych poziomach zaawansowania i skuteczności. Na tę chwilę można wyróżnić trzy podstawowe rodzaje hybryd – ...

16 Mar 2011, 17:33

Biedrona jak się nie spróbuje to się potem krąży po mitach... ;)
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

16 Mar 2011, 23:39

za tą kwotę rozglądałbym się za accordem VII, świetne silniki benzynowe!
ewentualnie mazda 6, każdy z tych wyborów będzie dobry
za 30 tys możesz też szukać vectry c po lifcie, nieźle się prezentuje
a ceny nie spadną przecież z dnia na dzień, nie masz się co martwić :wink: :wink:
kamilo777
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

19 Mar 2011, 16:37

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] co myslicie o tym ogloszeniu ? widzialem to auto dzisiaj wyglda calkiem przyzwoicie nie malowane raczej nie bite, ale moze Wy cos znajdziecie :)
auto z ogloszenia ktore podalem wczesniej rowniez widzialem dzisiaj i nikomu nie polecam malowane z kazdej strony + wystrzelona poduszka z kierownicy silnik chodzi jak w dieslu
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Mar 2011, 17:53

Biedrona napisał(a):auto z ogloszenia ktore podalem wczesniej rowniez widzialem dzisiaj i nikomu nie polecam malowane z kazdej strony + wystrzelona poduszka z kierownicy silnik chodzi jak w dieslu

jakbys byl tak dobry wrzuc screenshoota z ogloszenia a najlepiej zdobadz VIN pojazdu, takie cos dziala na forum mazdaspeed i sie sprawdza, a i tu chyba jest(a jak nie ma to powinien sie znalezc) podobny dzial z niepolecanymi autami, ktore ktos ogladal :wink:
chociaz czasami swoje robi konkurencja :lol: (mam na mysli stare forum bezwypadkowe)

co do srebrenego: dziwne, ze ktos kto ma przyzwoite auto nie serwisuje go w ASO. sa jakos udokumentowane naprawy itd? mowie o tym bo accord byl w Polsce czesto wybierany jako auto menadzerskie(wiec roczne przeloty w granicach 30kkm sa bardzo realne- diesli w 2003 nie bylo).
Ocena po zdjeciach nie ma sensu jak widzisz chocby po poprzedniej igielce, a i opisu brak wiec za wiele powiedziec nie mozna, a domyslow snuc nie chce :smile:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

19 Mar 2011, 18:40

ten akord byl serwisowany przez 1 wlascicela do 140 000 jest na to ksiazka servisowa trzeba by podjechac do H i powinno wszystko sie potwierdzic obecny wlasciciel (od 2 lat) nie serwisowal tego auta w ASO tylko w najblizszym warsztacie,

Jezeli chodzi o auto ktorego nei polecam to link daje ponizej widzialem to i z pelna odpowiedzialnoscia twierdze iz jest to S Z R O T ! ! ! !
[link do Otomoto wygasł] .
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika