07 Wrz 2020, 13:10
Witam wszystkich.
Poszukuję auta do 40 tysięcy złotych, z silnikiem benzynowym. Dobrze by było, gdyba silnik był przystosowany do założenia instalacji LPG, lecz nie jest to jakiś bardzo istotny warunek.
Z większych wymagań:
- rok produkcji od 2010 w górę,
- wersja nadwozia najlepiej sedan, ewentualnie kombi. Hatchback'i odpadają
- moc silnika minimum 160KM.
Pod uwagę brałem Opla Insignię 2.0T, Mazdę 6 2.5 oraz Volvo S60 2.5T. Obejrzałem kilka Insigni, jednak wyczytałem że może to być auto awaryjne i dosyć kosztowne w naprawie. Podejrzewam, że z Volvo S60 może być podobnie jeżeli chodzi o koszta (i ponoć te nowsze silniki 2.5T nie są już takie pancerne jak stare). Przeglądałem też Mazdy 6 i auto jest bardzo fajne, jednak większość egzemplarzy pochodzi z USA, czyli są po mniejszych lub większych przygodach. Tu też miałbym od razu pytanie jeśli chodzi właśnie o Mazdę 6. Ile należy zapłacić za używaną Mazdę krajową w dobrym stanie? Te z USA, które do tej pory znalazłem cenią się na około 43-45k zł, roczniki 2012-2013.
Czy polecilibyście ewentualnie jakieś inne auto warte uwagi i pasujące do wymagań? Brałem też pod uwagę Forda Mondeo/Fusion, jednak też większa ich część na rynku pochodzi z USA