Benzynka z gazem do 3 tysięcy

24 Wrz 2014, 22:52

Dokładnie tak jak Barol to tutaj pisze :)

A właśnie jak to jest z tym OC jeśli poprzedni właściciel wypowie umowę , czy potrzebuje na to zgody pisemnej od kupujacego , że nie bezie korzystał z jego polisy OC?:) a własnie co jeśli kupione autko zostało dziś i dziś także została wypowiedziana umowa OC przez poprzedniego właściciela co? czy to znaczy ze jutro juz autko nie bedzie mialo waznej polisy OC ?:) i jeśli jutro lub po jutrze przepiszę polisę OC na siebie to już nei bedzie ciągłości i moze być kara z UFG ?:)

Przepraszam z góry za śmietnik :)
passat92
Aktywny

Miejscowość: Dębica
Prawo jazdy: 06 07 1985
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Passat B3
Silnik: 1.9D 68KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

25 Wrz 2014, 06:01

Powiedzcie mi jeszcze jeśli możecie, które z silników w Astrze i w 306 nadają się pod gaz i który z tych silników na prawdę jedzie.
W nubirze to patrzeć na ten silnik 133 konny ?

Passat92 spokojnie. Masz 30 dni przynajmniej na to. Sprzedający ma obowiązek przekazać pojazd wraz z aktualnym OC i może tylko Ciebie poprosić o wypowiedzenie OC w celu uzyskania kasy dla siebie. Oni i tak zazwyczaj dzwonią w tych 30 dniach w celu rekalkulacji składki, po tym jak sprzedawca samochodu poinformuje ich o nowym nabywcy samochodu.

Ale lepiej jest udać się samemu do TU gdzie był ubezpieczony, bo jeśli sprzedawca poinformował ubezpieczyciela o sprzedaży, pokazując umowę sprzedaży i takie tak, to oni nie mają informacji o zniżkach i mogą dofasolić dużą składkę.
Skoczek135
Początkujący

Auto: brak

25 Wrz 2014, 09:19

W Astrze unikaj 1.6 16V (olejożłop) i 1.4 60km (może brakować mocy) reszta jak najbardziej ok.
W 306 praktycznie każdy silnik jest dobry no może poza 1.1 którego i tak jest mało.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Wrz 2014, 11:13

Co powiecie o tym?
[link do oferty na Olx wygasł]

Co prawda, są jakieś tam widoczne ślady typu obtarcia czy rysy, ale to ma być samochód na góra rok. Z tym rozrusznikiem co to może być? Może masę gubić czy cały rozrusznik do wymiany? Lub szczotki padają?
Skoczek135
Początkujący

25 Wrz 2014, 11:24

Według mnie to jakiś bubel,na zdjęciach wygląda tak sobie..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Wrz 2014, 11:44

W sumie to mam chwilę czasu, chce zdążyć przed zimą to pojeżdżę po takich "okazjach", a nóż okaże się że rzeczywiście będzie jakaś okazja i coś co nie będzie wymagało dużego wkładu pieniężnego.
Skoczek135
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Verva Street Racing 2016
    W miniony weekend odbyło się jedno z największych wydarzeń motoryzacyjnych w Polsce. Festiwal Verva Street Racing 2016 zgromadził tysiące miłośników motoryzacji, dla których organizator przygotował wiele atrakcji. ...

25 Wrz 2014, 12:07

Jakby była taka okazja to już by go nie było.
Tutaj nienajgorsza Astra [link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

25 Wrz 2014, 12:14

Ta szpara między klapą a tylnym reflektorem to w oryginale jest taka wielka? Nie ma lewej części boku i tyłu zrobionego, więc nie widać czy tak powinno być, czy jednak nieudolna praca blacharza.

Na razie to chyba z tych wszystkich to ta Nubira najlepiej mi odpowiada, ze względu głównie na silnik. Fajnie jeszcze jak można było by liczyć na klimę, jeśli bym był zmuszony jeździć jeszcze autkiem w przyszłe wakacje, a tak niestety może być.

A ta nubirka? Sprzedawca sporo zainwestował w autko i nie wiadomo dlaczego się pozbywa ale:
mazda 323f:
Skoczek135
Początkujący

25 Wrz 2014, 12:40

A może jeszcze warto w tej cenie meganke 1 w coupecie? Taka w Sedanie zrobiłem z 5 tysięcy kilometrów i nic sie w niej nie psuło mimo ze była zdezelowana blacharsko :) i tam był silnik 1,4 chyba który nie najgorzej sie zbierał (patrząc, ze to 1,4)
Skoczek135
Początkujący

25 Wrz 2014, 13:55

Podejrzana ta Nubira.. prawie nowy gaz,troche doinwestowana i idzie na sprzedaż?
Mazda od młodego gniewnego i za grosze więc nic dobrego z tego nie wyjdzie.
Tutaj masz ładnego Golfa [link do oferty na Olx wygasł] przedni prawy błotnik ciemniejszy od reszty ale poza tym wygląda ok.
Barol
Awatar użytkownika

25 Wrz 2014, 14:47

a szpara przy prawych przedniej i tylnej lampy ? I lewe tylne drzwi nie są w innym kolorze?

Ogólnie ładny samochodzik :)
Skoczek135
Początkujący

25 Wrz 2014, 14:57

hm no i nom Panowie nie ma sie co oszukiwac co tu duzo patrzec na dziurki szparki w autku za 3tysaiace ma w miare jezdzić bezpiecznie i w miare prosto ehe :) a te szarki dziurki i inne to juz pikus to nie autko za 30tys złotych :) a i dziekuje autorowi za odpowiedź na moje pytanie :)
passat92
Aktywny

Miejscowość: Dębica
Prawo jazdy: 06 07 1985
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Passat B3
Silnik: 1.9D 68KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

25 Wrz 2014, 15:04

To jest auto za 3000zł więc nie ma co szukac igły..
Barol
Awatar użytkownika

25 Wrz 2014, 15:10

Tylko czemu dał takie stare zdjęcia do ogłoszenia? :?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

25 Wrz 2014, 16:12

Ja wiem i rozumiem ze to ma jeździć i więcej od niego nie potrzeba. Po prostu tak barol skomentował zdjęcia samochodów co ja wrzucałem linki, wiec sam chciałem tymi kategoriami skomentować co widzę i po prostu nie wiem jaka jest różnica między tymi co ja wrzuciłem a tymi co kolega z forum. Nie ze się czepiam czy coś tylko po prostu może widzicie to czego ja nie widzę, a to może wpływa na komfort jazdy.

Samochód jak mówiłem powinien być mechanicznie sprawny bo będzie służył około roku, być elastycznym w celu wyprzedzania żółwi na drodze i dobrze jak by miał klime.

Tez zauważyłem stare zdjęcia ale jak miałem samochód to tez czasami mu sesje zdjęciowa robiłem, a może przy sprzedaży nie miał sprawnego aparatu :) a prawda jest pewnie taka, że próbował go już pewnie sprzedać ale się nie udało a teraz stan jest o wiele gorszy :) się pojedzie i się zobaczy :)
Skoczek135
Początkujący