Toyota RAV4 2004 czy Hyundai Tucson 2007?

20 Wrz 2014, 09:14

Witam, chcę zapytać się o kilka rzeczy w sprawie kupna samochodu :) :

1. Jaki oba samochody mają rozrząd, na łańcuszku czy na pasku?

2. Do którego samochodu łatwiej dostać części w razie wypadku lub podobnego incydentu?

3. Którego z tych modeli samochodów byście Państwo polecili według własnych doświadczeń?

4. I czy warto kupować czy zastanowić się nad czym innym?

Dziękuję z góry :)
Juwades
Obserwowany

Auto: Nie mam

26 Wrz 2014, 11:39

Juwades napisał(a):1. Jaki oba samochody mają rozrząd, na łańcuszku czy na pasku?

A o jakie silniki dokładnie ci chodzi?
Juwades napisał(a):Do którego samochodu łatwiej dostać części w razie wypadku lub podobnego incydentu?

Do jednego i drugiego nie ma większych problemów z dostaniem części.
Juwades napisał(a):Którego z tych modeli samochodów byście Państwo polecili według własnych doświadczeń?

Ja bym wybrał RAVkę ze względu na stały napęd na cztery koła, jedyny minus jak dla mnie to drzwi tylne otwierane na bok i silnik diesla trochę za słaby do tego auta (za to w miarę oszczędny).
Juwades napisał(a):4. I czy warto kupować czy zastanowić się nad czym innym?

Pytanie do jakiej kwoty szukasz samochodu i czy musi to być samochód z napędem 4x4 i większym prześwitem? Opisz dokładnie swoje wymagania będzie łatwiej coś zaproponować i pomóc w wyborze.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Stresujący manewr parkowania dla Kierowcy
    Umiejętne parkowanie jest równie ważnym elementem bezpiecznej jazdy jak poruszanie się po drogach. Tymczasem jeden na czterech kierowców ma problemy z parkowaniem(1). Kierowcy przyznają, że wolą zaparkować dalej ...