Benzynka z gazem do 3 tysięcy

23 Wrz 2014, 21:13

Witajcie.

Niestety delikatnie mój "biznes plan" na tą chwile legł w gruzach i nie jestem w stanie zakupić na tą chwile BMW E36 lub Volvo S40/V40, które tu zostało mi polecone. Nie zmienia to faktu, że jeden z tych samochodów zostanie zakupiony w przeciągu roku.

Niestety po dzisiejszych problemach komunikacyjnych, zebrało się mi nerwów tyle że stwierdziłem, że potrzebuje jakiegoś samochodu na już. Z mojego doświadczenia, które wynika z czytania tego forum wynika iż, dobrym pojazdem w tej cenie będzie lanos z gazem.
Samochód będzie używany maksymalnie przez rok i potem może iść nawet na żyletki :)

Samochód ma spełniać następujące funkcje, dojazd do dziewczyny 14 km autostradą, dojazd na treningi 8 km przez miasto (bez korków) i ogólnie tani w utrzymaniu, żebym mógł odkładać dodatkową kasę na samochód, który zostanie zakupiony gdy biznesplan wypali :)

Powiedzcie mi czy lanos z gazem to będzie dobry wybór? Jeśli tak to jaki silnik najlepiej wybrać? Części są tanie strasznie do tego lanosa, a nie raz takiego naprawiałem i wiem, że nie jest problematyczny i wszystko będę mógł sam naprawić w nim. Jeśli nie lanos to co innego, co będzie podobnych rozmiarów i będzie spełniał moje wymagania?

Dzięki śliczne za odpowiedzi z góry :)
Skoczek135
Początkujący

Auto: brak

23 Wrz 2014, 21:35

Przypomnij skąd jesteś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Wrz 2014, 21:38

Warszawa :)
Skoczek135
Początkujący

23 Wrz 2014, 21:46

Zobacz na te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Wrz 2014, 21:55

Oba porządne :) myślisz, że wytrzymają chociaż rok? Cordoba taką sporo jeździłem i golfem zresztą też i nawet nieźle to szło.

A co się takiego stało, że nie polecasz lanosa? Zawsze taki zapalony nad lanosami byłeś :)

I fajnie by było, gdyby jeszcze autko było wmiarę dynamiczne, żeby dało się coś wyprzedzić czasem tira lub autobus
Skoczek135
Początkujący

23 Wrz 2014, 22:11

Szczególnie ten Golf ładnie wygląda ale troche niska cena mi sie wydaje.
Bo nie znalazłem żadnego ładnego Lanosa z Twoich okolic.
Barol
Awatar użytkownika

23 Wrz 2014, 22:27

Z lanosów to znalazłem takie:
[link do oferty na Olx wygasł] - słabe zdjęcia moim zdaniem
[link do oferty na Olx wygasł] - tutaj nie widzę zastrzeżeń, no chyba że mógł służyć modemu gniewnemu
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - dziwne tylko, że 3 miesiące ma ale powód jest uzasadniony :)

Wart, któryś swojej ceny?
Skoczek135
Początkujący

24 Wrz 2014, 07:13

1.Dostał z tyłu,niska cena.
2.Obydwa przednie błotniki w innym odcieniu,stary gaz.
3.Dostał w lewy przód.
4.Wygląda ładnie ale bardzo stary gaz (fabryczny),silnik 1.4 to totalny muł,brak wspomagania (jeżdzisz jak czołgiem).
Barol
Awatar użytkownika

24 Wrz 2014, 07:57

rzeczywiście :) teraz dopiero zauważyłem różnice :)
Dobra to jak jeszcze coś wpadnie Ci w oko to dawaj znać, a tymczasem jak będę miał chwile to pojade tamte zobaczyć :)
Skoczek135
Początkujący

24 Wrz 2014, 08:25

Albo ten tylko trzeba mu zrobić remont silnika.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tutaj jeszcze dwa takie Daewoo
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko zastanawia mnie niska cena i jakbys ogladał to koniecznie sprawdz stan podłogi i progów.
[link do oferty na Olx wygasł] - dobry dynamiczny silnik.
Barol
Awatar użytkownika

24 Wrz 2014, 12:13

Co do lanosa to trochę drogo moim zdaniem jak na remont silnika i to byłoby chyba sporo roboty.
Espero jakoś do mnie nie przemawia, ale Nubira jest całkiem w porządku :) EDIT 1: Jednakże, patrząc na opinie espero również wchodzi w grę :) Tylko, że miło by było gdyby elastyczny był czyli raczej większy silnik.
A co ty byś wybrał? Tego golfa czy tą nubire?

Czytam na temat tej nubiry i widać, że silnik ma całkiem elastyczny i lepiej się zbiera od takiego właśnie Golfa czy Lanosa. Czy ze spalaniem, na trasie, przy wyprzedzaniu czasem tira czy autobusu zmieszczę się w +/- 30 złoty ? (12 - 13 litrów)
Skoczek135
Początkujący

24 Wrz 2014, 17:10

Nubira większa, lepiej sie prowadzi, wygodniejsza, bezpieczniejsza i dynamiczniejsza niż Golf :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Wrz 2014, 20:22

No nubira fajne autko.
Jeszcze dwa mi przyszły na myśl: Astra F i Pug 306 :) Co prawda 306 jeździłem po FL i narzekałem straszliwie na motor (1.9 D) bo palił w mieście 9 litrów, no ale może b+g nie będzie takie złe ? Jaki najlepiej tam silnik?
Skoczek135
Początkujący

24 Wrz 2014, 21:40

Skoczek135 napisał(a):(1.9 D) bo palił w mieście 9 litrów,
A czego Ty oczekiwałeś od diesla w mieście? :shock: Każdy będzie tak palił.
Astra F, 306 to auta godne polecenia. Astry szukaj tej niemieckiej, nie polskiej (CLASSIC)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Wrz 2014, 22:43

Tak jak Koniu wspomniał Nubira 2.0 to dobry wybór. Astra i 306 też ok.
Barol
Awatar użytkownika