Chciałbym kupić auto. Budżet 13-14 tysięcy, jeśli coś naprawdę mi się spodoba to mogę dołożyć do 15. Województwo mazowieckie, najchętniej okolice Warszawy (+/- 50km). Mam też możliwość udania się do Bawarii, więc jeśli coś w tym Landzie, to też chętnie
![Uśmiechnięty :)]()
Jazda głównie po mieście + 1/2 wyjazdy rzędu kilkuset km w ciągu roku, w sumie 4-5 tys. km rocznie, dlatego skłaniam się ku benzynie (poza tym - niższe koszty eksploatacji), czy to dobry kierunek? Wydaje mi się, że diesel po mieście się nie rozgrzeje, ale słabo się znam, więc...
![Wink ;)]()
Chciałbym, żeby był to sedan lub większy hatchback (jak np. Astra II), koniecznie 4/5 drzwi, na pewno nie kombi. Dobrze byłoby, żeby nie palił więcej niż 7-8 po mieście. Obowiązkowa klima. Na pewno nie chcę awaryjnych Meganek ani Lagun, od Citroena C5 odstraszyły mnie opinie o awariach zawieszenia/elektroniki. Z przejrzanych wątków na forum wynalazłem dla siebie Toyotę Avensis:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Mazdę 6 (chociaż ciężko trafić w benzynie, raczej diesel):
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Forda Mondeo (podobnie, większość diesli):
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Opla Astrę II:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Osobiście podobają mi się Hondy Accord VI, ale jakoś na forum nie spotkałem się z ich polecaniem...
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Myślałem też o Audi A4, ale boję się, że trafię złom, w który będę musiał dużo doinwestować, a tego wolałbym uniknąć.
Ogólnie chciałbym, żeby auto wymagało jak najmniej wizyt u mechanika
![Wink ;)]()
Niestety nie będzie garażowane.
Czy któraś z ofert, które znalazłem nadaje się do tego, żeby się pofatygować i obejrzeć? Może polecacie coś innego?
Z góry dzięki!