REKLAMA
Chciałbym kupić auto. Budżet 13-14 tysięcy, jeśli coś naprawdę mi się spodoba to mogę dołożyć do 15. Województwo mazowieckie, najchętniej okolice Warszawy (+/- 50km). Mam też możliwość udania się do Bawarii, więc jeśli coś w tym Landzie, to też chętnie Jazda głównie po mieście + 1/2 wyjazdy rzędu kilkuset km w ciągu roku, w sumie 4-5 tys. km rocznie, dlatego skłaniam się ku benzynie (poza tym - niższe koszty eksploatacji), czy to dobry kierunek? Wydaje mi się, że diesel po mieście się nie rozgrzeje, ale słabo się znam, więc... Chciałbym, żeby był to sedan lub większy hatchback (jak np. Astra II), koniecznie 4/5 drzwi, na pewno nie kombi. Dobrze byłoby, żeby nie palił więcej niż 7-8 po mieście. Obowiązkowa klima. Na pewno nie chcę awaryjnych Meganek ani Lagun, od Citroena C5 odstraszyły mnie opinie o awariach zawieszenia/elektroniki. Z przejrzanych wątków na forum wynalazłem dla siebie Toyotę Avensis:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Mazdę 6 (chociaż ciężko trafić w benzynie, raczej diesel):
Forda Mondeo (podobnie, większość diesli):
Opla Astrę II:
Osobiście podobają mi się Hondy Accord VI, ale jakoś na forum nie spotkałem się z ich polecaniem...
Myślałem też o Audi A4, ale boję się, że trafię złom, w który będę musiał dużo doinwestować, a tego wolałbym uniknąć.
Ogólnie chciałbym, żeby auto wymagało jak najmniej wizyt u mechanika Niestety nie będzie garażowane.
Czy któraś z ofert, które znalazłem nadaje się do tego, żeby się pofatygować i obejrzeć? Może polecacie coś innego?
Z góry dzięki!