Berlingo 1.8 kat benzyna lpg rok1999

13 Gru 2009, 16:28

Mam berlingo,gaśnie podczas jazdy .Po przekręceniu kluczyka kontrolka benzyna lpg się nie załącza i nie mogę go odpalić Postał 20minut i odpalił, nie zawsze. Dałem go do warsztatu ,wymienili mi modem przekażnik i przez 3dni było dobrze , a teraz jest spowrotem ten sam problem. Prosze o porade jaka może byc przyczyna tego.
lysomirek
Nowicjusz

Miejscowość: wałcz
  • 14 Gru 2009, 15:05

co to znaczy że nie możesz odpalić? rozrusznik nie kręci, czy może kręci ale kontrolki się nie zapalają? Prawdopodobnie gdzieś jest zwarcie i być może moduł przekaźnikowy jest zbytnio obciążony podczas pracy, styki się nadpalą i nie przewodzi. Nie da rady inaczej sprawdzić jak przemierzyć prądy robocze. Czasami w aucie jest wilgoć i prąd upływa w zawilgoconych miejscach, może to powodować przepalanie bezpiecznika ale nie musi. Właśnie, sprawdź wszystkie bezpieczniki na początek, sprawdź czy mają prawidłowe prądy, jeśli ktoś wpakował bezpiecznik 30A w obwód gdzie ma być 5A to zamień.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Finał NIGHT POWER 2013 GP w Płocku / relacja
      Ostatnia runda tegorocznego NIGHT POWER Grand Prix zakończona. W Płocku zmierzyło się około 70 zawodników. W całym cyklu na starcie stanęło ponad 200 zawodników. Już wiemy kto jest najlepszy. Zwycięzcą całego ...