BEZ PRAWKA....

01 Maj 2008, 23:26

michalmanu napisał(a):widze że mamy godnego następce Siwego.

KOGO ?? :D
Nie jeżdżąc samochodem tracisz z życia tyle samo co abstynent i impotent :lol:
sirf3ar
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Nie mam

03 Maj 2008, 22:35

fourup napisał(a):
Szatek napisał(a):Jak widzisz policje gaz do dechy u mnie się to udawało xD

A Ty, Kolego to się nie wyspałeś dzisiaj, czy może jakieś problemy z trawieniem masz, że tak podpuszczasz... Ciekawe, co byś napisał, gdyby Twoją żonę/dziewczynę/córkę potrącił taki cymbał bez prawka i jescze zaczął uciekać przed Policją...

Chyba nie miałbyś już tak "dobrych" rad, a język Twoich wypowiedzi w podobnej sytuacji uległby gwałtownej zmianie...

Pomyśl czasem, zanim napiszesz!

Po pierwsze się nie wyspałem i żadnych problemów nie mam, ale dzięki że pytasz ;P
a po drugie Prędzej kogoś bliskiego potrąci mi pijany kierowca, bo to jest zagrożenie!! Taki co nie ma prawka jedzie ostrożniej!! A tak offtopowo to prawko powinno być od 16 i jak by jeździli 2 lata z rodzicem może by sie nauczyli że nie jest dobrym kierowcą ;)
Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg

04 Maj 2008, 09:41

Zgadzam sie... od 16 i ze starymi.. :) szkoda ze tak nie jest, bo bym już sobie śmigał...
sirf3ar
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Maj 2008, 22:58

Ale Wy się spieszycie do do tego : kierowania : Przyjdą latka , zrobicie uprawnienia , to sobie pojeżdzicie . Zadałem pytanie co w przypadku jakiego bum ( bez prawka ) i jakoś nikt nie napisał dokładniej co i jak . Oprócz chęci pojeżdzenia istnieje jeszcze odpowiedzialność prawna i finansowa za swoje czyny . Zapytałem , bo nie wiem jak to jest w tym przypadku . Wiem jedynie co może spotkać takiego zwykłego rowerzyste - kupe kłopotów i sowity rachunek do zapłacenia - 7 tys. zł. + grzywna w wysokości 250 zł. bo ....nie miał OC , a spowodował wypadek i uszkodził auto , a sam wylądował w szpitalu . Jazda bez prawka też chyba może przynieść takie konsekfencje ............. gdy się mimo wszystko , COŚ zdarzy........ Wy jeżdzicie ostrożniej .... ale wasz sen może być bardzo niespokojny. :(
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

07 Maj 2008, 08:18

W przypadku bum to już zależy od poszkodowanej osoby bo zawsze można sie dogadać a jeżeli nie będzie takiej możliwości to miski zwijają auto na parking i sprawce do aresztu i czeka sobie na sprawę później już sąd rozstrzyga jeżeli tylko kolizja to nie będzie tak źle zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych w UE a jeżeli ktoś zostanie poszkodowany to można dostać zawiasy albo trafić do więzienia a co gorsza jeśli ktoś zginie to już raczej tylko więzienie no i do każdego przypadku oczywiście mandaty i grzywny ale w jakiej wysokości to już nie wiem. Co gorsza jeśli sprawca jeszcze będzie pod wpływem alkoholu to od razu kajdanki do aresztu i sprawa wtedy to już zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych do tego zawiasy bądź więzienie.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

15 Maj 2008, 12:20

Głupotom jest jeździć bez prawka. Nie masz prawka nie jeździsz.

u mnie po mieście jeździ Vectra ma ok 300 kM

I jakie jeszcze bzdury wymyślisz. A może mają 700kM pod maską. Śmieszne.
Maki
Początkujący

Miejscowość: z daleka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    TOYOTA GAZOO Racing Trophy w Europie
    TOYOTA GAZOO Racing Trophy to nowe zawody dla właścicieli tylnonapędowego coupe GT86 w wersjach rajdowych i wyścigowych, wyprodukowanych przez TOYOTA Motorsport GmbH (TMG). Mieszcząca się w Kolonii firma jest m.in. siedzibą ...

29 Maj 2008, 21:51

Maki napisał(a):Głupotom jest jeździć bez prawka. Nie masz prawka nie jeździsz.

u mnie po mieście jeździ Vectra ma ok 300 kM

I jakie jeszcze bzdury wymyślisz. A może mają 700kM pod maską. Śmieszne.

Bzdura to twój stary ... Jechaliśmy nowo sprowadzonym VW Touareg'em i zaczeli nas wyprzedzac przy 200km/h a szło im to lekko, jaky mieli z 80 na zegarze. Po drugie znajomy w policji... wierz lub nie 317 km w policyjnym samochodzie jest mozliwe
sirf3ar
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Maj 2008, 22:01

sirf3ar napisał(a):[
Bzdura to twój stary ...

tą żałosną obelgą potwierdziłeś że dorosłeś do prawka co najwyżej na autka na baterie...żałosne :?
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

30 Maj 2008, 14:20

michalmanu napisał(a):
sirf3ar napisał(a):[
Bzdura to twój stary ...

tą żałosną obelgą potwierdziłeś że dorosłeś do prawka co najwyżej na autka na baterie...żałosne :?

Dobra przeproszę na forum za to obelgę gdyż było to pod wpływem impulsu ... PRZEPRASZAM...

Jednak dalej podtrzymuję to ze ta fura ma tyle koni ...
sirf3ar
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Cze 2008, 19:12

Daj namiary, che mieć ten silniczek do swojej Vectry.
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

08 Lip 2008, 10:31

Zapomnieliście dodać że w okresie kiedy nie można robić prawka 18-21lat 18-20 w zależności od wyroku masz dodatkowo nad sobą kuratora i nie możesz opuszczać granic państwa jedynie za zgodą kuratora sądowego. Mój znajomy jest w takiej sytuacji i właśnie starał się o pozwolenie (nie dostał go, dodam że rodziców ma za granicą a w Polsce mieszka z dziadkami). No ale wyrok może dlatego dostał taki ostry bo prowadził samochód z nieletnimi pasażerami
Cicha
Nowicjusz

08 Lip 2008, 11:57

Komuś z znajomościami może się udać, a innemu nie. Mój znajomy wybrał się raz do sklepu ze swoim ojcem. Oczywiście kierowca-syn prowadził bez prawa jazdy, dlatego był to ich najdroższy chleb w życiu. Funkcjonariusz okazał się na tyle uprzejmy, że nie oddał sprawy do sądu grodzkiego, bo tym groził. Chleb za ponad 1000 zł :?
Polska młodzież driftuje polskimi samochodami
polakko
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa