BEZ PRAWKA....

28 Kwi 2008, 23:29

Ze względu na mój młody wiek mam bardzo ograniczoną możliwość dosknalenia swoich umiejętności jady samochodem, gdyż nie posiadam prawka. Ale jak to mówi chcieć to móc. Wiec czasem chce i biorę sobie furę, by troche pojeździć. Mam pytanie, jak duże mogą być konsekwencje jeżeli zatrzyma mnie policja?? Czy bedzie to odroczka, mandat czy moze inna kara :D zazwyczaj nie jeżdżę po drogachgdzie jest duży ruch ale czasem sie zdażyło.
Nie jeżdżąc samochodem tracisz z życia tyle samo co abstynent i impotent :lol:
sirf3ar
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Nie mam

29 Kwi 2008, 00:12

Mandat na pewno, ale sam mandat nie jest dotkliwy. Nie wiem czy policja nie kieruje sprawy od razu do sądu, a tam to już jak się trafi. Mogą zawiesić Ci prawo do robienia prawka np. na 2 lata.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

29 Kwi 2008, 00:37

Jak widzisz policje gaz do dechy u mnie się to udawało xD
Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg

29 Kwi 2008, 17:25

Mandat napewno i możesz dostac zakaz robienia prawka od 18 lat tylko póżniej np. od 20 lub póżniej. I nie wiem co w takiej sytuacjii z autem chyba dowód zabierają :?
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

29 Kwi 2008, 17:38

Najgorsza kara jako może cię spotkać to zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych do 21 roku życia no i mandat ale nie wiem jakiej wysokości. A jeśli jeździsz bez osoby która ma prawko to jak cię zatrzymają to autko pojedzie na parking policyjny chyba że szybko ktoś przyjedzie kto będzie mógł odwieść autko pod dom.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

29 Kwi 2008, 17:46

PrezesArtek napisał(a):Najgorsza kara jako może cię spotkać to zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych do 21 roku życia no i mandat ale nie wiem jakiej wysokości. A jeśli jeździsz bez osoby która ma prawko to jak cię zatrzymają to autko pojedzie na parking policyjny chyba że szybko ktoś przyjedzie kto będzie mógł odwieść autko pod dom.

Właśnie o tym napisałem kolego :?
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

29 Kwi 2008, 17:52

norpaw napisał(a):Właśnie o tym napisałem kolego :?

wiem tylko chciałem uświadomić go jaka może być najgorsza kara. A w rzeczywistości to całkiem inaczej na to patrzą. Ja tez kiedyś nie miałem prawka i jeździłem tylko ze z ojcem zazwyczaj kiedyś nas zatrzymali trochę postraszyli a w końcu tylko sie zamieniliśmy miejscami z ojcem i po wszystkim :D
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

29 Kwi 2008, 17:57

Zależy na jakiego policjanta się trafi jak wporządku będzie to pouczy i wezwie rodziców
a jak będzie za przeproszeniem 'mendą biurakratyczną' to usadzi Cię tak że odechce ci się życ :)
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

29 Kwi 2008, 22:14

To jeszcze napiszcie koledze jakie mogą być konsekfencje w przypadku gdy się mimo wszystko trafi ( oby nie ! ) jakie : bum : :mrgreen: i nie będzie możliwości podstawienia gościa z prawkiem . Jak waszym zdaniem postąpi firma ubezpieczeniowa ? no i oczywiśce policja .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

30 Kwi 2008, 00:44

CB radio kup to będziesz wiedział gdzie są misiaczki ;)
Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg

30 Kwi 2008, 12:23

bonifacy ma rację. Jak się przytrafi nawet stłuczka, to będzie przejeb....e kompletnie.

A co do tego CB... hmm... jakieś wyjście to w sumie jest 8)
Ale też uwaga - misie mają CB i lubią podpuszczać :lol:
-Mobile jak ścieżka, na....
-Czysto, czysto kolego

I za zakrętem BĘC!
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Kwi 2008, 15:46

Ostatni mnie wkurzyła taka sprawa... taki frajer wyjechał mojemu bratu jakimś chu*** i trochę poturbował jego BMW. Nie dość, że zaczął uciekać z miejsca wypadku to jeszcze nie miał prawka. A co mu zrobili ? nic, jak sie ma ojca psa, to wszystko da sie odkręcić.
Ale i tak spoko ... przynajmniej wkońcu znalazł sponsora na tunnig samochod :D :D :D

Jak patrze na tych co jeżdza po naszych drogach to wiem ze czasem nie liczy sie papier tylko umiejętności :)
sirf3ar
Początkujący
Awatar użytkownika

30 Kwi 2008, 22:30

Szatek napisał(a):Jak widzisz policje gaz do dechy u mnie się to udawało xD

A Ty, Kolego to się nie wyspałeś dzisiaj, czy może jakieś problemy z trawieniem masz, że tak podpuszczasz... Ciekawe, co byś napisał, gdyby Twoją żonę/dziewczynę/córkę potrącił taki cymbał bez prawka i jescze zaczął uciekać przed Policją...

Chyba nie miałbyś już tak "dobrych" rad, a język Twoich wypowiedzi w podobnej sytuacji uległby gwałtownej zmianie...

Pomyśl czasem, zanim napiszesz!
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1990

01 Maj 2008, 17:21

fourup napisał(a):
Szatek napisał(a):Jak widzisz policje gaz do dechy u mnie się to udawało xD

A Ty, Kolego to się nie wyspałeś dzisiaj, czy może jakieś problemy z trawieniem masz, że tak podpuszczasz... Ciekawe, co byś napisał, gdyby Twoją żonę/dziewczynę/córkę potrącił taki cymbał bez prawka i jescze zaczął uciekać przed Policją...

Chyba nie miałbyś już tak "dobrych" rad, a język Twoich wypowiedzi w podobnej sytuacji uległby gwałtownej zmianie...

Pomyśl czasem, zanim napiszesz!

A poza tym, teraz policja ma normalnie zjebiste fury.... u mnie po miescie jeździ Vectra ma ok 300 kM... wiec raczej swoim renault trudno by mi było uciekac jeżeli ostatnio szwagra mojego zioma który jechał VW Taurage'm wyprzedzała przy 200km/h... moje auto nawe 3/4 tego pewnie nie pójdzie
sirf3ar
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Maj 2008, 18:42

widze że mamy godnego następce Siwego.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia