REKLAMA
Cześć,
zdaję sobie sprawę, że temat był wałkowany na forum niejednokrotnie, jednak po przekopaniu tematów wciąż nie jestem przekonany co do wyboru auta.
Poszukuję (a właściwie poszukujemy z moją dziewczyną) auta w cenie do 10 000 zł z opłatami. Najbardziej zależy nam na wysokiej bezawaryjności auta. Koniecznie samochód 5 drzwiowy, najlepiej w hatchbacku. Silnik nie gra więkzej roli, przy czym 80% to miasto, więc benzyniaki będą chyba lepszym wyborem. Nie zależy nam na wysokiej dynamice jazdy, jednak raz czy dwa w roku auto będzie musiało pociągnąć przyczepę ok. 1 tony. Oczywiście spalanie również chciałbym utrzymać w rozsądnych granicach. Osobiście skupiłbym się na Corolli E11 ze względu na dobre opinie, jednak moja druga połówka uważa, że jest "brzydka", więc do wymagań dorzucam w miarę nowoczesną linię nadwozia. Obszar poszukiwań to głównie województwo zachodniopomorskie ale także ewentualnie lubuskie, pomorskie i w ostateczności wielkopolskie.
Póki co, do głowy przychodzi mi jedynie Ford Focus Mk1 z silnikiem 1,6 ZETEC. Proszę o propozycje i z góry dziękuję!