Witam, szukam jakiegoś małego bezawaryjnego samochodu do 7000zł. Warunki musi być zadbany [blacha/mechanika] i tanie części eksploatacyjne. Taki, że wsiadam i jadę i leje paliwo i wiem, że dojadę. Musi być też 5-Drzwiowy i mieć klimatyzację. Rocznikowo chciałbym młody, ale niekoniecznie, byle nie zgnity... i na dłuższy czas, co najmniej kilka lat. Benzyna, może być z LPG, może sobie nową instalację założę, ale to mało istotne, byle nie Diesiel.
Zastanawiam się nad Daewoo Matiz / Chevrolet Matiz I / Fiat Panda I / Kia Picanto I / Opel Corsa C lub Agila / Renault Clio II/ Hyundai Atos / Toyota Yaris ... lub jakiś inny mały.
Ktoś coś doradzi?
Takie drobne rzeczy, które mogą sprawiać problemy wg mnie...
Matiz Daewoo - tani, części tanie, prosty, niezawodny, rdza...
Chevrolet Matiz I / Spark I - średnia cena, roczniki do 2010, prosty, części jak do Daewoo, tylko na przykład silnik 1.0 czy jest problem z nim większy niż 0.8 gdzie jest popularny w PL...
Fiat Panda I - alternator, popularny...
Kia Picanto I - drogie części i mało popularny...
Opel Corsa - raczej ok, części dostępne, popularny, trochę duży...
Agila taki mały Opel, raczej średnio popularny...
Renault Clio II - długo produkowany, duży trochę, no i francuz, bogate wyposażenie, ale nie chce choinki na desce, ani drobnych usterek...
Hyundai Atos - średnio popularny...
Toyota Yaris ... trzyma nie porzebnie cenę.
To tylko moje przemyślenia i znajomych. Co z tego by najbardziej polecił? Może coś innego jeszcze? Chociaż już w małym segmencie nie ma w czym wybierać w tej cenie...Pozdr
![Wink ;)]()