Samochód do 6000 z gazem

08 Maj 2018, 12:17

Witam.

Nie wiem od czego zacząć. Chciałbym aby samochód nie był jakoś bardzo drogi w eksploatacji dlatego szukam czegoś od razu z gazem bo montowanie nowej instalacji raczej się nie opłaca. Fajnie jakby części też dało radę znaleźć w przystępnych cenach. Zależy mi żeby samochód dawał frajdę z jazdy. Raczej celuje w coś małego i zwinnego. Spodobały mi się polówki gti ale nie wiem czy to dobry wybór.

Samochodem będę jeździł codziennie po ok. 30km w weekendy trochę więcej. Czy mam jakieś inne wymagania? Chyba nie. Samochód ma być zabawką do której po prostu będę wsiadał z uśmiechem, aktualnie jeżdżę puntem i jest tragedia... Budżet mały wiem, nie liczę na jakieś perełki, ale chciałbym wiedzieć w co mam celować mniej więcej.

Pozdrawiam
klex995
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 12 2017
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Nie mam

08 Maj 2018, 12:29

Megane I 1.6 16V / Coupe 2.0 16V (kupeta to fajna opcja, 150 koni w małym i lekkim aucie).
Astra G 1.6 16V / 1.8 16V
Moooże jakiś Focus się znajdzie z progami.
Powyżej 6k do negocjacji jakieś A3 / Golf 4 ale szału nie wróżę.

Z mniejszych aut Clio, Polo, Ibiza, Corsa.

Z większych Vectra B, Laguna I, może 406, jakieś S40.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

08 Maj 2018, 18:15

Może coś z tych?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - 7lat w jednych rękach tylko uwaga na rdzę (na pewno sprawdz progi i podłogę).
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - świeży gaz a wady to dobry argument do zbicia ceny.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ewentualnie może jakieś Seicento po swapie,w tej budzie to mały wariat i nie pali specjalnie dużo.
[link do oferty na Olx wygasł] - przegląd i opłaty na prawie rok.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Maj 2018, 11:25

No okej przemyśle temat. A jakbym chciał może coś słabszego ale nadal wygodnego i oczywiście w gazie.

Zwróciłem uwagę na Ibize 2 po lifcie fajnie się prezentuje. Czy za 6000 kupie jakiś fajny zadbany egzemplarz? Oczywiście wiem ze będę musiał dołożyć coś na start. Chciałbym żeby po prostu nie wychodziły co 40km nowe usterki tak jak w moim obecnym "samochodzie". Na co zwrócić uwagę przy wyborze takiego auta?
klex995
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 12 2017
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Nie mam

12 Maj 2018, 08:35

Ibize spokojnie kupisz już nawet za 4k tylko wykończenie wnętrza pozostawia trochę do życzenia (plastiki są kiepskiej jakości i szybko się wycierają oraz skrzypią).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uważajmy na rowerzystów bo to jeszcze nie koniec sezonu
    Wrzesień zaskoczył w tym roku wysokimi temperaturami i wszystko wskazuje na to, że utrzymają się one do końca miesiąca. To dobra informacja dla rowerzystów, dla których oznacza to dłuższy sezon rowerowy. Kierowcy ...