REKLAMA
Witam wszystkich serdecznie Mam na imię Natalia, aktualnie jeżdze yarisem 1999r od mamy i pora kupić coś swojego.
Szukam czegoś do miasta, dojazd do pracy/ zakupy. Dziennie będe pokonywać ok 20km. Chętnie roczniki powyżej 2000.
Czego oczekuje od samochodu ?
Przedewszystkim bezawaryjna eksploatacja ( yarisa mamy od nowości w rodzinie i dosłownie stał 3 razy u mechanika ). Niestety nie chce yarisa gdyż kobieta szybko się nudzi i 2 razy do tej samej rzeki nie wejde Jeśli przyszły samochód będzie wymagał naprawy to żeby nie były to kosmiczne koszta, więc prosta budowa + tanie części mile widziane. Po prostu ma być tanio, ma być że tak powiem pancerny !
Silnik max pojemność 1.2 ze względu na wysokie OC + jazda miejska a więc zależy mi na niskim spalaniu
Z wyposażenia w sumie nie potrzebuje nic, bo im mniej wyposażenia tym mniej jest do zepsucia.
Moje typy samochodów ( chodzi mi o czysto teoretycznie co mogło by sie okazać najlepsze w zakupie, potem będe szukać konretnego egzemplarza ) :
- Fiat Punto II z silnikiem 1.2 8v
- Fiat seicento 0,9 lub 1.1 ( w tej cenie można znalezc zapewne najmłodszy egzemplarz )
- fiat panda ( tu trochę ciezko będzie chyba z budżetem )
- opel corsa c ( tutaj nie wiem jaki silnik czy 1,0 czy 1.2 )
- renault clio II 1,2 8v ( nie jestem przekonana do francuskich samochodów, może to tylko stereotyp )
- suzuki swift albo mitsubishi colt ( słyszałam że bezawaryjne, lecz mało tego jeździ )
Raczej nie preferuje samochodów z grupy VW, gdyż mój chłopak miał wieczne problemy z odmą w zimie i odradza mi zakup.
Jestem z Śląska, mieszkam pod Katowicami, pomożecie biednej kobietce ? Dziękuje serdecznie !
Aaa i życzę Wesołych Świąt