REKLAMA
Witam, planuje kupic samochod niezbyt duzy, gabarytowo odpowiadaja mi tak jak w tytule mazda 3 czy seat leon. Jezdzilem 2 lata mazda 6 z 2004 roku, samochod prowadzilo mi sie swietnie stad zainteresowalem sie mlodsza mazda 3, tyle ze w gre wchodzi tylko 3 wersja tego modelu, wczesniejsze kompletnie mi sie nie podobaja wizualnie. Podobna sprawa ma sie z Leonem.
Czego oczekuje? Pomijajac oczywistosci typu niezawodnosc czy niskie spalanie to przede wszytskim musi byc to dobry silnik benzynowy. Diesel czy gaz nie wchodza w gre. Samochodem bede jezdzil za granice, ale to w sumie nie ma znaczenia.
Ja osobiscie blizej jestem mazdy, ze wzgledu ze znam te marke, z wielkim zalem zegnalem sie z poprzednia, poza tym, z tego co wyczytalem to mazdowskie benzynowe silniki sa swietne. Jesli chodzi o leona to w moim budzecie moglbym pozwolic sobie na silnik 1.2 tsi, ewentualnie 1.4tsi, a opinie o tych silnikach sa bardzo rozne. Szczerze mowiac boje sie troche awaryjnosci tych malych silnikow.
Licze na jakies porady, moze zainteresowac sie czyms innym? Na pewno musi byc te przynajmniej 110/120 KM. Moja wczesniejsza madzia to byl 2,0 diesel 121KM i przynajmniej podobna moc chcialbym w nowym samochodzie. Preferuje manualna skrzynie biegów.
Aha, ople i samochody francuskie odpadaja
Pozdrawiam