Bezinwazyjne usuwanie wgnieceń - bezpieczne?

27 Lis 2012, 20:07

Czy samodzielne usuwanie dołków na karoserii jest bezpieczne? Widziałem na YouTube film instruktażowy i zastanawiam się czy to jest skuteczne i czy nie narobię sobie więcej złego niż dobrego?
barrys
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Audi
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2009

28 Lis 2012, 14:46

Jeżeli wgniecenia są niewielki i płytkie- możesz spróbować samemu usunąć,jednak jeżeli są głębokie,to polecam raczej wycieczkę do dobrego zakałdu blacharskiego.
WiecejOpon
Początkujący

Auto: Seat Leon I

29 Lis 2012, 19:44

Kiedyś próbowałem z suszarką i... klapa :cry: Trzeba było ratować się w serwisie Puller :ok: Wiec nie polecam takich metod, jeśli się ktoś nie zna zupełnie na tym :no: Lepiej dać zarobić blacharzom.
miętus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 05 05 1997
Auto: Audi A4 B7

28 Sie 2013, 08:56

Nie radzę się zabierać na takie tematy samodzielnie - można sobie narobić więcej problemów... Firma która u nas to załatwiała to Airconstruction - usunęli to bez śladów, bez lakierowanie. Nie byłbym w stanie zrealizować tego samodzielnie, bo jak, nie mając o tym pojęcia?
kierowiec
Początkujący

Miejscowość: czewa

01 Lis 2013, 22:44

No tak, macie rację. Sam nie brałem się za te wgniecenia, bo to ponad moje siły. Ale w serwisie naprawdę zrobili to super. Śladów nie ma w ogóle.
barrys
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Audi
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2009

07 Gru 2020, 07:48

Warto pamiętać, że wgniecenia można usunąć na kilka sposobów, o ile wykonuje to specjalista, to sama metoda nie ma większego znaczenia, ale jeśli się na tym nie znasz, lepiej zdecydować się na jakąś bezpieczniejszą technikę. Sporo porad w tym temacie można znaleźć na stronie specjalistów.
autodrive
Nowicjusz

Auto: Skoda