Zablokowane drzwi kierowcy

20 Lis 2020, 08:03

Witam.
Posiadam Seata Leona I, 2003 r.
W drzwiach od kierowcy przekręciła się wkładka. Niestety w pozycji zamkniętej, więc muszę wsiadać przez bagażnik, bo od strony pasażera nie mam w drzwiach wkładki na kluczyk. Pozostałe drzwi otwierają się bez problemu poprzez naciśnięcie przycisku otwierania przy panelu sterowania szyb. Słychać, że w drzwiach kierowcy też zamek pracuje, ale drzwi pozostają zamknięte. Nie da się otworzyć ani od wewnątrz ani z zewnątrz. Wiem jak wymienić wkładkę, ale do tego muszę otworzyć te drzwi. Ktoś na jakieś pomysły jak to zrobić???
Pozdrawiam.
Spaget
Nowicjusz

20 Lis 2020, 08:46

To może być nie wygodne z zamkniętymi drzwiami ale sprawdź czy jesteś w stanie zdjąć boczek, jeżeli uda Ci się to będziesz miał dostęp do mechanizmu zamka i powinieneś być w stanie otworzyć drzwi.... prawdopodobnie spadło cięgno z mechanizmu zamka
comfortcar
Początkujący

Zdjęcia: 24

20 Lis 2020, 08:57

Rozumiem że masz centralny zamek i reszta drzwi działa prawidłowo?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Lis 2020, 09:13

Okej, udało mi się otworzyć od środka. Zapytam przy okazji, jak to jest z wymianą wkładki? Czy faktycznie da się to samemu wymienić? Czy trzeba od razu wymieniać syacyjke bo kluczyki pewnie będą inne? A może lepiej zanieść samą wkładke do jakiegos magika co to naprawi?? A jeżeli sam dam radę to co z immobilizerem? Czy może pojechać prostu będę miał dwa kluczyki? Jeden nowy od wkładki i drugi stary od stacyjki?
Spaget
Nowicjusz

20 Lis 2020, 09:43

Jedz do goscia od kluczyków i zapytaj, zapytaj także odrazu w ASO bo wcale nie musi być droga a to wygodniejsze niż każda wkładka inna i latanie z 5 kluczykami
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4