REKLAMA
Witam, mam 20 lat zdałem kilka miesięcy temu prawo jazdy, chciałbym sobie kupić na start auto do 5 tys, ostatecznie jak jakieś auto serio godne uwagi do 6 tys. Wymagania:
-Bezpieczenstwo (w miare jak na roczniki crash testy) odpada przez ten podpunkt na pewno matiz czy seicento
-Nie za duże, nie kombi (problem z parkowaniem/zawracaniem na początku i większe spalanie)
Oraz nie diesel, najlepiej benzyna, ewentualnie benzyna/gaz. O dieslu w autach w tej cenie słyszy się straszne rzeczy, np te sprowadzane z niemiec mogą mieć i 500k przebiegu a cofną do 300k i każdy myśli że wszystko ok (choć chętnie usłyszałbym opinie od Was), natomiast o benzyna/gaz slyszalem ze w tej cenie silniki są już tak styrane, ze ekonomii LPG duzo nie daje bo ciągle trzeba coś naprawiać
Chciałbym autem w tej kwocie pojeździć 6mc - niecały rok, bo w tym czasie zarobię kasę już na coś lepszego, najlepiej jakby przez ten niecały rok nie wymagało jakiegoś ogromnego wkładu.
Województwo łódzkie, od łodzi spokojnie promień 30km biorę pod uwagę.
Jakie auto Państwo polecicie?
Pozdrawiam
Dodam również, że jeżeli znają państwo jakiś komis, któremu można zaufać w autach w tej cenie to mogę wziąć pod uwagę całą polskę, zależy mi na czasie, chciałbym kupić w tym tygodniu autko. Tyle, że musiałby być na tyle zaufany, ze jadac gdzies w Polske juz wiem ze cos tam kupie i wroce tym autem do łodzi.