Bezpieczniki Renault master II & Accord Vii

28 Paź 2018, 16:58

Witam. Mam 2 problemy w 2 różnych samochodach, a mianowicie:

1. Czy ktoś się orientuje, który bezpiecznik odpowiada za podświetlenie zegarów w masterze z 2007r?

2. Jakiś czas temu wygłuszałem drzwi w swoim accordzie i wymieniłem żarówki w podsufitce na ledowe, po pewnym czasie zorientowałem się że coś spartoczyłem mianowicie - nie działa brzęczek włączonych świateł przy otwieraniu drzwi oraz po otwarciu drzwi kierowcy ( te co były wygłuszane ) nie świeci się zarówka w drzwiach oraz w podsufitce no i na komputerze również mi nie pokazuje że są otwarte drzwi ( przy otwieraniu drzwi pasażera normalnie się świecą ) - Pytanie w czym może być problem ? Czy zakleiłem jakiś czujnik matą który się znajduje w drzwiach ? Czy jednak może po zmianie żarówek jakiś bezpiecznik zrobił zzwarcie ?
pejot
Początkujący

Prawo jazdy: 18 03 2015
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: Honda Accord
Silnik: 2.0 i-VTEC 155KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan GT-R
    Choć GT-R jest w zasadzie zupełnie nowym autem, wprowadzonym na rynek w 2008 roku, wprost wywodzi się od sportowych wersji modelu Skyline o takim samym oznaczeniu. A te nigdy nie były dostępne ze zdejmowanym dachem. Nawet ...
    Koncepcyjne opony bez powietrza od Toyoty
    Toyota Motor Corporation pracuje nad pełnymi oponami, które mają obniżyć masę samochodów i poprawić osiągi. Opony pozbawione powietrza są opracowywane z myślą o autach elektrycznych i wodorowych. Toyota zaprezentowała ...