REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tu można wrzucać z D na 3 przy odpowiedniej prędkości. Nie spotkałem się żeby było to zabronione i pojawiały się z tego tytułu jakieś problemy.MotoAlbercik napisał(a):Jadąc na D nie wolno włączać 1,2,3
MotoAlbercik napisał(a):Jadąc na D, nie wolno włączać N.
Marcel2727 napisał(a): a ręczny działa w takim aucie jak solidne hamowanie (ale nie takie na 100%)
Cichy77 napisał(a):Tu można wrzucać z D na 3 przy odpowiedniej prędkości. Nie spotkałem się żeby było to zabronione i pojawiały się z tego tytułu jakieś problemy.
Marcel2727 napisał(a):Albercik tylko 1, 2 i 3 to nie konkretne biegi manualne tylko tryby jazdy
Marcel2727 napisał(a):By wrzucić jedynkę trzeba się zatrzymać, potem rozpędzić, by przerzucić na dwójkę, a potem trójkę?
Marcel2727 napisał(a):Potem już nie można dać na D? Tylko trzeba powoli zwalniać i ustawić 2, potem przy bardzo wolnej jeździe ustawić 1 i zatrzymać się, by potem ustawić na D?
Marcel2727 napisał(a): Tylko trzeba powoli zwalniać i ustawić 2, potem przy bardzo wolnej jeździe ustawić 1 i zatrzymać się, by potem ustawić na D?
Marcel2727 napisał(a):Co do Gradorego to w nowszych nie włączysz P przy 100 km/h
To, że można włączyć, nie znaczy, że jest to zalecane. Oczywiście, że raz czy dwa nic się nie stanie. A raczej nie zauważysz, że coś się stało. Ale co skrzynia wycierpi, to jej.Gradory napisał(a):U mnie nic się nie dzieje. Wiem, że nie powinno się tego robić, ale nie posypie się skrzynia od tego, że się to raz czy dwa zrobi. Nie wiem, jak w starszych skrzyniach.
Gradory napisał(a):Gdy się zaciągnie elektryczny ręczny w czasie jazdy, to samochód traktuje to, jakby wystąpiła awaria hamulca zasadniczego i hamuje wszystkimi czterema kołami i chyba jest to hamowanie na 100%.
Gradory napisał(a):W pamięci błędów jest to zapisywane i potem na przeglądzie mogą się zapytać, czy coś się stało z hamulcami.
Gradory napisał(a):W autach na minuty MiiMove (Astra K 1.4), gdy zaciągniesz elektryczny ręczny w czasie jazdy, informacja o tym idzie do centrali i zaraz możesz mieć telefon od nich.
MotoAlbercik napisał(a):Żadna awaria hamulca zasadniczego. Elektryczny ręczny działa praktycznie tak samo jak zasadniczy.
MotoAlbercik napisał(a):Tutaj nie jestem pewny na 100% czy we wszystkich, ale ja nie stwierdziłem żadnego błędu w systemie po wciśnięciu tego przycisku
MotoAlbercik napisał(a):Gradory napisał(a):W autach na minuty MiiMove (Astra K 1.4), gdy zaciągniesz elektryczny ręczny w czasie jazdy, informacja o tym idzie do centrali i zaraz możesz mieć telefon od nich.Nie wiem czy tak jest, ale może tak być. Jakby nie patrzeć jest to hamowanie awaryjne, a więc może być wynikiem sytuacji potencjalnie wypadkowej/kolizyjnej. A że samochód nie jest twój, to nic dziwnego, że właściciel się tym może zainteresować