Bieliński maszyny

06 Lip 2015, 18:27

Pewnie - uzbierałam gromadkę ludzi żeby wystawić ich na siano tyko po to żeby dostać prowizję i dalej sobie żyć spokojnie za Wasze pieniążki!! :) Szkoda tylko że żadnej prowizji nie zdążyłam otrzymać... nawet na nią nie liczyłyśmy bo wydawało się to zbyt kolorowe dostać 2500 zł za 2 i trochę mc pracy w gratisie do wynagrodzenia. I nie ściemniałyśmy że pracujemy tam od 3 lat - TYLKO PRAWDĘ ŻE od początku przeniesienia firmy do Gdańska.
Ludzie!!!! Pomyślcie! Sprawdzacie pracodawce WSZĘDZIE, rejestracja w ZUS, firma trwa 3 lata i wszystko jest Ok. Podejmujecie pracę, staracie się wypaść jak najlepiej żeby utrzymać się w firmie. Biureczko, wygodny fotel, ciepłe biuro - żyć nie umierać no nie? Każdy marzy o takiej pracy I JA TEŻ! Oni perfekcyjnie mną i Kasią manipulowali.
Gdyby ktoś z Państwa dostał pracę w hurtowni ananasów w puszce a tak właściwie NIE ŚWIADOMIE nie sprzedawał ananasów a marihuanę w tych puszkach to też bylibyście tacy mądrzy? Zapewnienie od pseudo-klientów z wcześniejszych transportów, poprawność firmy, rejestracja w ZUS - jak inaczej mogłam sprawdzić i skumać się że to wałek????
Poza tym... przedstawiciele handlowi chociażby głupich kocy czy garnków też cudownie mówią z ludźmi żeby sprzedać BO TO ICH PRACA.
My wykonywałyśmy swoje obowiązki. Tak jak zapewne te Panie z Łodzi (chociaż tu zastanawia mnie to że one prowizję dostały i przyjęły).
Ja w piątek byłam świadoma, że wszystkie baty pójdą na mnie i Kasię. Bo tylko my zostałyśmy na miejscu. Ja się przed nikim nie ukrywam i nie mam nawet takiego zamiaru. Chce Wam pomóc!! Gdyby nie szybka reakcja to może zdążyliby wszystko z kont bankowych wypłacić!!!
Kuga - tak o tym mówię właśnie. ALE CZY JA POWIEDZIAŁAM ŻE KUGA JUŻ DOJECHAŁA?? NIE! Kuga została zaliczkowana i miała przyjechać dokładnie w ten piątek!!!!
Mój sąsiad dzięki mnie kupił kugę - 15 tyś zaliczki. Nikomu z klientów nie bałam się aż tak jak jemu powiedzieć że zostaliśmy oszukani! Ja Państwu naszej firmy nie polecałam - sami zadzwoniliście. Dalej wykonywałam swoje obowiązki. Sąsiadowi zapewniłam że auta dojeżdżały i nie mamy się chyba o co martwić aż tak. A tu proszę.... Dojeżdżały -> fikcyjne auta do fikcyjnych klientów.

Proszę Was... teraz trzeba ich złapać i wsadzić do ciupy żeby nie oszukali już nikogo innego!!! Niektórzy oszczędzali całe życie żeby kupić sobie właśnie teraz wymarzone auto!!!

ODEZWAŁAM SIĘ NA TYM FORUM NIE DLATEGO ŻEBY SIĘ WYBIELIĆ - i tak zapewne czekają mnie kłopoty więc nic mi to nie da. W ŁODZI WSZYSTKO WYGLĄDAŁO TAK SAMO JAK U NAS W GDAŃSKU I NIE MOŻNA POZWOLIĆ NA TO ŻEBY W INNYM MIEŚCIE POWSTAŁA KOLEJNA TAKA FIRMA!!!
Ostatnio edytowany przez Papaya, 06 Lip 2015, 19:06, edytowano w sumie 1 raz
Papaya
Nowicjusz

Auto: kuga

06 Lip 2015, 18:38

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Proszę, ci sami ludzie tylko pod przykrywką firmy ED-BUD
Papaya
Nowicjusz

06 Lip 2015, 19:06

Kasy się nie da odzyskać.
Po przeanalizowaniu całej sprawy zarówno edbud jak i tej jestem przychylny sądzić, że jesteście niewinne. Tylko jedno pytanie. Po co było świadome wprowadzanie klientów w błąd, że transporty przyjeżdżają, że są zadowoleni klienci itd.?
power550
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 03 2007
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW M5
Silnik: V10
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

06 Lip 2015, 19:27

Osobiście odebrałam telefon od klienta z poprzedniej placówki firmy z pytaniem czy jego sprzęt dojedzie na czas - odesłałam do szefa bo powiedziałam że nie znam niezałatwionych spraw z Elbląga. Klient zadzwonił za jakiś czas żeby przekazać tylko szefowi godzinę inną niż ustalali. Nigdy więcej nie zadzwonił.
Chyba raz jeszcze trafił się ktoś kto mówił że działał z nami w poprzednim miejscu i szuka kolejnej koparkoładowarki.
Szef poza tym też przekazywał info że wszystko było ok i przewiezie z Elbląga wszystkie dokumenty do Gdańska żeby wszystko było w jednym miejscu.

czyli tak... SĄ KLIENCI? SĄ. Nie awanturują się? nie. czyli maszyny dojeżdżają? dojeżdżają.

W gdańsku to był pierwszy transport.
Papaya
Nowicjusz

06 Lip 2015, 19:30

Poza tym....
Załóżmy...
Dostaje Pan pracę w smażalni rybnej a nie lubi pan ryb. Umowa na okres próbny - wiec musi się pan starać żeby utrzymać się w pracy.
Klient pyta - co pan poleca??
Powie pan że NIC ?? raczej nie...
Gdybym nie usłyszała w telefonie tego "pseudo klienta" który niby dostał sprzęt to może nie byłabym taka pewna tej firmy... A teraz wiem, że te telefony na 100% był podstawiony żebym z Kaśką BARDZIEJ UWIERZYŁA.
Za spóźnienia zwracał uwagę, za nieobecność tez wydawał się taki... jakby PRAWDZIWY srogi SZEF
Papaya
Nowicjusz

06 Lip 2015, 19:34

Mimo wszystko, gdybym był na Waszym miejscu poważnie bym się zastanowił czy aż tak lekką ręką traktować dość sporą kasę.

1. Poza tym, proszę nie porównywać ryb do samochodów.
2. Jak klient dostanie nieświeżą rybę to sprzedawca zazwyczaj "dostaje ją w twarz".
power550
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 03 2007
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW M5
Silnik: V10
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai podejmuje współpracę z 4mobility - carsharing
    Hyundai przekazał flotę samochodów i30 nowej generacji, w ramach kontraktu z firmą 4Mobility, oferującą usługi wynajmu samochodów w systemie carsharing. Rozbudowanie floty o samochody marki Hyundai wpisuje się ...
    Lexusa LC 500 Convertible - jak będzie cena?
    Polski oddział Lexusa udostępnił cennik najnowszego kabrioletu marki – modelu LC 500 CV. Napędzane 5-litrową V-ósemką luksusowe, sportowe auto z miękkim dachem jest dostępne w trzech wersjach wyposażenia, w tym ...

06 Lip 2015, 19:37

A ilu jest pokrzywdzonych? Czy też tylu co w ED-BUDzie? I pytanie do Pani sekretarki-ile firma miala kont bankowych, ktore służyly do wplaty zaliczek?:)
fachman
Nowicjusz

Auto: Skoda Superb
Paliwo: Inne
Typ: Kombi

07 Lip 2015, 08:43

4 konta
Papaya
Nowicjusz

07 Lip 2015, 09:05

I to powinno wzbudzić podejrzenie. Jedno z kont bylo niedawno zalożone i brak na nim jakiegokolwiek ruchu. Po tym wiedzialem, że to próba wyludzenia pieniędzy!
fachman
Nowicjusz

Auto: Skoda Superb
Paliwo: Inne
Typ: Kombi

07 Lip 2015, 09:33

Poczytajcie sobie.. tak samo zrobili nas w balona: ed-bud-edward-kuleszo-uwaga-oszust-vt82275.htm
Podar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 01 1992
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4

07 Lip 2015, 09:43

Przekazalismy temat mediom.. odezwal sie Polsat ze chce zrobic reportaz na ten temat.. co wy na to? Podobno bez szumu medialnego policja nic nie zrobi... to nasza kasa i nasz problem...
Podar
Nowicjusz

07 Lip 2015, 09:53

Jeszcze jeden ciekawy link:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Podar
Nowicjusz

07 Lip 2015, 17:52

ludzie zgłaszajcie to mediom my poszkodowani z edbudu dołączymy do was policja nic nie robi.
manitou
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 1985
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: bmwx5
Silnik: 3,0
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Rok produkcji: 2008

08 Lip 2015, 12:01

Pani Patrycjo... mowi pani ze sprzedala kuge sasiadowi, w mailach pisala pani ze rowniez jest poszkodowana, ze zaliczkiwala pani kuge.. ja rowniez zaplacilem za kuge, a w ogloszeniach Bielinskiego widzialem tylko jedna kuge do sprzedania!! Czy zrobila pani 3 umowy na jeden samochod? Jesli tak bylo (a to sie napewno wyda) to ma pani ode mnie pozew cywilny murowany! Pozdrawiam!
Podar
Nowicjusz

09 Lip 2015, 08:44

Witam, również zostaliśmy oszukani, mój szef wpłacił zaliczkę na koparkę i ani pieniędzy ani koparki zgłosiliśmy sprawę na policję w poniedziałek. Mamy również informację że konta nie zostały zablokowane jak to twierdziła Pani sekretarka.
klaudia735
Obserwowany

Auto: nie mam