Biuro rachunkowe czy księgowa?

22 Wrz 2015, 12:57

Zakładam firmę zajmującą się PR. Zastanawiam się czy zatrudnić księgową czy zlecać całość pracy do biura rachunkowego. Znajomi polecili mi BRR - biegły rewident. Z jednej strony lubię mieć wszystko na miejscu, z drugiej - dodatkowy pracownik jest chyba zbędny w tym przypadku.
singnoral
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 11 2007
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Fiat 500

27 Lis 2017, 22:54

a nie lepiej zająć się księgowością na własną rękę np przez panel wfirma który jest łatwy w obsłudze i niezbyt drogi, zamiast płacić komuś za robotę którą można zrobić samemu? księgowość to nic trudnego, tym bardziej że można się skonsultować z ekspertem
kkryspin
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 11 1990
Auto: peugeot

29 Lis 2017, 13:17

mam w swojej firmie ksiegowa-freelancera, znalazlem poprzez biuro rachunkowe, najpierw pracowala ze mna jako ich przedstawiciel. potem przeszla na wlasne gleby, teraz ma wynagrodzenie wieksze o 30% niz gdy pracowala w biurze. a ja mam wiecej spokoju i uwagi do moich spraw
cichanoc
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 07 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audia A5
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

25 Sty 2018, 19:05

a orientowales sie jakie sa miesieczne koszta utrzymania ksiegowej lub biura? u mnie to ok 500 zl +/- i jak zakladalem wlasna firme to wydawalo mi sie strasznie duzo, dlatego poprosilem zone zeby sprobowala rozliczac i fakturowac przez [internetowe biuro rchunkowe] niedlugo minie 2 lata od kiedy z nimi jestem i poki co nie mielismy zadnych problemow
Ostatnio edytowany przez ArteK, 26 Sty 2018, 11:18, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Regulamin pkt VIII.1
erem
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 06 2010
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: audi a4

09 Mar 2018, 11:35

My korzystamy z biura rachunkowego. Z tego co wiem wychodzi taniej i jest sprawniej + odszkodowanie w razie czegoś. Prowadzą nam w Gamie z Myśliborskiej i nie zanosi się, żebyśmy potrzebowali tego zabezpieczenia w formie odszkodowania.
bask
Początkujący

Auto: Opel