Biuro tłumaczeń - tłumaczenie dokumentów samochodu

04 Maj 2010, 17:15

witam ,
chciałabym sprowadzić auto z Niemiec, czy znacie jakieś sprawdzone biuro tłumaczeń gdzie dobrze tłumacza dokumenty samochodu?
Ostatnio edytowany przez marianna777, 04 Maj 2010, 21:55, edytowano w sumie 1 raz
marianna777
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

05 Maj 2010, 14:09

każde biuro tak samo dobre byle tłumacz był przysięgły, tego nie może zrobić byle jaki nauczyciel języka obcego. Tłumacz przysięgły gwarantuje swoją osobą, że tłumacznie jest zgodne z oryginałem, to wszystko.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

05 Maj 2010, 14:14

Poszukaj w sieci jest dużo, co się ogłaszają nawet dokumentów nie chcą tylko skany.
Jacek
jaceknie
Początkujący

Miejscowość: Nowy Dwór Maz.

10 Mar 2011, 12:51

Polecam nasze biuro tłumaczeń Centrum Tłumaczeń. Oferujemy tłumaczenia zwykłe i przysięgłe na języki obce i na język polski. Proponujemy również pomoc w wyborze odpowiednich dokumentów do przetłumaczenia oraz doradztwo w kwestii wyboru rodzaju tłumaczeń. Przyjmujemy zlecenia przesłane drogą elektroniczną (skany dokumentów) i odsyłamy w ten sam sposób gotowe tłumaczenia. Jeśli tłumaczenia maja być przysięgłe odsyłamy do klienta pocztą listem poleconym priorytetowym lub kurierem - czas oczekiwania na tłumaczenia zazwyczaj 1 dzień + max. 2 dni czas oczekiwania na przesyłkę. Pytania i zlecenia proszę kierować na PW, nasi pracownicy chętnie udzielą porad :)
aloevera
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

10 Mar 2011, 15:30

Trochę takich ogłoszeń jest na Favore.pl - najlepiej poprosić jakiegoś Native Speakera aby przetłumaczył.

Tylko podczas przeszukiwań sieci trzeba zaznaczyć co jest do tłumaczenia, bo jak dokumentacja techniczna jest to prawdziwe wyzwanie.
kolega
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

29 Cze 2011, 14:22

moge polecic ci biuro tlumaczen FATIX, korzystalem z ich uslug gdy sprowadzalem auto z austrii. szybko bardzo sprawnei zalatwili, dobry kontakt, no i cena bardzo przystepna.
powodzenia :)
cordober
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VW Jetta Hybrid - seryjna wersja w Los Angeles
    Volkswagen of America wprowadza na rynek jeden z najbardziej efektywnych samochodów na świecie: nową Jettę Hybrid. Za napęd odpowiedzialne jest oszczędne i przyjazne dla środowiska połączenie nowoczesnego silnika benzynowego ...

09 Sty 2014, 18:57

Z tego co wiem takie dokumenty możesz przetłumaczyć na mTłumaczenia Mój znajomy korzystał z ich usług gdy sprowadzał auto z Niemiec i wszystko poszło szybko i bezproblemowo
pietrucha5
Nowicjusz

Auto: peugeot

12 Wrz 2014, 14:18

Jeśli poszukujesz tłumacza przysięgłego to proponuję biuro tłumaczeń Diuna. Fachowi tłumacze jak i również artykuły przetłumaczone na świetnym poziomie. O wysokiej pozycji w rankingach zaświadcza to, że klientami są renomowane przedsiębiorstwa, a także ministerstwa. Oferują tłumaczenia specjalistyczne oraz świadczą zmiany stylistyczne materiałów, dbając w ten sposób nie tylko o treść, ale i o formę. Gorąco zalecam to biuro, gdyż jak odjeżdżałem za granicę to przetłumaczyłem ekonomicznie świadectwa oraz dokumenty do pracy.
nowysacz
Obserwowany

Auto: bmw e36

21 Lip 2015, 15:29

Wiem, że dobre tłumaczenia wykonuje "Lingua Partner" zajmują się różnego rodzaju tłumaczeniami technicznymi, ekonomicznymi, finansowymi w tym umowami o sprowadzenie auta zza granicy.
alohamaj
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 08 1989
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: BMW
Silnik: 2.0
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

17 Wrz 2015, 23:16

Ja mam jedną sprawdzoną firmę do tłumaczenia umów. Chodzę tam od kilku lat, już pracownicy mnie znają. Wykonują tłumaczenia w kilkudziesięciu językach od technicznych po prawne i prawnicze, w tym dokumenty samochodowe.
Więcej info a PW.
lipali
Obserwowany

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Volcvagen
Silnik: 2.0 benzyna
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Rok produkcji: 2007

30 Paź 2015, 15:24

Mogę polecić Artoftranslation.pl Tłumaczyli dla mnie jakiś czas temu dokumenty i wszystko było zrobione tak jak należy. Mają siedzibę w Gdańsku. Zawsze można spróbować zrobić takie tłumaczenie zdalnie jak nie ma innej możliwości.
Kartman
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 02 2008
Przebieg/rok: 38tys. km
Auto: VW POLO
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1997

02 Gru 2015, 14:46

Mogę polecić Ci biuro, z którego sam korzystam czasem. Więcej na PW.
mareckijan11
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 2000
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: mazda 626
Silnik: 1.8
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997

04 Maj 2016, 12:55

Tłumaczenie dokumentów samochodowych - bardzo rutynowe zlecenie dla większości firm, więc znalezienie biura to nie problem. Ja tłumaczyłem w BTD Services, dobra współpraca, dobre tłumaczenie.
Pafcio
Obserwowany

Auto: Peugeot 307sw
Typ: Kombi

27 Maj 2016, 07:11

Ja korzystałam w ostatnim czasie z usług biura tłumaczeń przez internet. Bardzo profesjonalnie wszystko przebiegło.
kleofaska
Obserwowany

Auto: Opel Astra

04 Lis 2016, 11:24

Ja tłumaczyłem stronę www z polskiego na angielski za pośrednictwem tej firmy [reklama] Koszt tłumaczenia strony na angielski mozecie sprawdzić na stronie.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 04 Lis 2016, 14:29, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
Arowana14
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Audi A5