Błachy problem? Dziwne cykanie jadąc po nierównościach

01 Mar 2018, 10:37

Witam.
Miesiąc temu zamontowane LPG w moim aucie. Wszystko fajnie pięknie, ale odkąd wyjechałem z montażu to z bagażnika dobiega dziwne cykanie jadąc po nierównościach. Dodam, iż przed założeniem lpg w aucie było idealnie cicho. Żadnych stuków w zawieszeniu. Nie są to też dźwięki z instalacji czy butli, ponieważ wszystko chodzi perfekcyjnie w całym układzie. Bagażnik też mam pusty i nic tam się nie turla co powodowałoby dziwne dźwięki. Temat może i dla jednych śmieszny, ale dla mnie irytujący. Nie wiem czy po prostu coś nie zostało dobrze spięte podczas montażu LPG czy jak? Do pierwszego przeglądu zostało jeszcze trochę czasu więc piszę najpierw tutaj, bo zamiast cieszyc się tańszą jazdą to teraz nadstawiam ucha (nie mogąc skupić się na jeździe) i się wkurzam....
pluto1983
Nowicjusz

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Toyota Avalon Touring
Silnik: 3.5 V6 268 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007

01 Mar 2018, 12:10

Wydaje mi się, że coś jest z zaworem u butli, może przyciął się?
gber44

01 Mar 2018, 12:27

Udaj się do montażystów niech Ci sprawdzą
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Mar 2018, 13:10

pluto1983 napisał(a):z bagażnika dobiega dziwne cykanie jadąc po nierównościach
A nie przełącza benzyna - gaz w tym czasie jak ci tak cyka? Tak czy inaczej lepiej podjechać wcześniej do warsztatu w którym montowali na sprawdzenie. Masz gwarancję i lepiej nich to oni sprawdzą.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

01 Mar 2018, 14:04

Nic nie przełącza. Wszystko pracuje dobrze. To jest takie cykanie, uderzanie jakby jakiejś plastikowej opaski czy jakiejś innej pierdoły o coś plastikowego w bagażniku. Żaden tam zawór.
pluto1983
Nowicjusz

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Toyota Avalon Touring
Silnik: 3.5 V6 268 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007

01 Mar 2018, 14:54

No to coś jest luźne, coś źle zamocowane.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Kia Carens otrzymała 5 gwiazdek EuroNCAP
    Nowa Kia Carens otrzymała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych EuroNCAP - wiodącej europejskiej organizacji oceniającej najważniejsze aspekty bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Kia Carens jest jednym z dwóch tylko modeli ...

01 Mar 2018, 17:05

Lepiej jedź bo jak będą potem problemy to nie uznają Ci tego, że to z ich winy.
gber44

01 Mar 2018, 20:32

pluto1983 napisał(a): To jest takie cykanie, uderzanie jakby jakiejś plastikowej opaski czy jakiejś innej pierdoły o coś plastikowego w bagażniku
Możesz odkręcić pokrywę przy zbiorniku i zobaczyć czy pod nią nie ma nic luźnego być może właśnie tam coś stuka. Tyle możesz zrobić nie tracąc gwarancji. Zobacz też wokół zbiornika we wnęce koła zapasowego czy czasem czegoś nie ma. Tam mogło coś wpaść (śrubka, nakrętka itp.) jak montowali zbiornik i teraz stuka na nierównościach.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!