Witajcie. Co jakiś czas pojawia mi się błąd jak w tytule. Auto wkręca się na max 2500 obr, komunikat Motor System Veresit i dalej nie idzie. Pojeździłem na wyższych obrotach przez 3 dni i mu oddało. Dzisiaj jadę na wyższych obrotach (4 bieg i 3200 obr) i znowu ten sam błąd, komunikat i brak mocy... Podciśnienie sprawdzone, zawór N75 również. Pozostało mi tylko wyczyścić dolot i turbinę, wymienić filtr paliwa. Co jeszcze mogę sprawdzić?
BMW Zagato Roadster 2012 BMW Zagato Roadster to eleganckie wcielenie BMW Zagato Coupé, Koncept jest niezwykle trójwymiarowy, szeroki i odznacza się masywnie wyprofilowanym przodem. Przednia sekcja została dynamicznie pochylona i osadzona ...
coś mi się tu nie zgadza, w tytule pieszesz że za niskie ciśnienie, pozniej że przeładowuje, więc jak wkońcu? przeładować może tylko turbina, skoro tyle rzeczy już sprawdziłeś i jesteś tego pewny to zostaje tylko geometria turbiny.
pancogito555 napisał(a):Max 2100 kPA
bardziej hPa bo kPa wyszło by 21bar
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Mam niskie ciśnienie doładowania, wyszło że mam nieszczelne poduszki podcisnieniowe. Dodatkowo byłem na hamowni i na 3,4 biegu przy 3 tys obrotów przeładowuje turbo. Przy 3k czuć jakby turbina ciągnęła i nagle tak jakby ciągnęła w dół i znowu do góry, trwa to jakaś sekundę....
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.