Błąd "awaria silnika napraw samochód" Peugeot 508

13 Lip 2024, 22:24

Witam, po zatankowaniu auta na stacji po przejechaniu 1,2 kilometrów wyskoczył mi komunikat "awaria silnika napraw samochód" Oprócz kontrolki service i tego komunikatu nic wiecej sie nie dzieje, samochod chodzi normalnie. Podpinałem auto pod komputer jednak nie wykazalo zadnych bledow. Po zgaszeniu i odpaleniu samochodu blad wyskakuje po jakis 20 sekundach za kazdym razem. Mial ktos podobna sytuacje? za kilka dni bede jechal w 600km trase a tutaj taka niespodzianka... Niby samochod chodzi normalnie ale nie wiem co o tym myslec.

Peugeot 508 2.0 BLUE HDI 150km 2016r
Magiku
Nowicjusz

13 Lip 2024, 23:29

Przy taki komunikacie nie ma szans żeby w sterowniku nie było żadnego błędu, chyba że masz jakiś skaner z aliexpress to jestem w stanie uwierzyć że nic nie pokazał.
A jesteś pewny że zalałeś ropę?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

13 Lip 2024, 23:52

Pomylka przy tankowaniu wykluczona. Zastanawiam sie czy nie chodzi tutaj o dodatek do FAP ale oczywiscie pewnosci nie mam... Czekam do poniedziałku i oddaje do warsztatu
Magiku
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co powinien zrobić świadek wypadku?
    W ramach cyklu Piątek ze Szkołą Auto, prezentujemy kolejny materiał dotyczący bezpieczeństwa na drodze. W tym tygodniu instruktorzy doradzają, jak zachować się będąc świadkiem wypadku. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły ...